![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otwieram ten sam dokument z sesją na dwóch kartach przeglądarki.Pytanie brzmi czy sesja jest nadpisywana przez dokument otwarty w drugim oknie czy tworzą się dwie oddzielne sesje?
![]()
Powód edycji: [webdice]: Błąd ortograficzny w temacie.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oddzielne
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzie to można sprawdzić
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W obrębie jednej przeglądarki sesja jest współdzielona, inaczej nie mógłbyś byś zalogowany na forum w różnych kartach
![]() |
|
|
![]()
|
|
Jak dla mnie to jest raczej wada niż zaleta-i znowu muszę się drapać z kodem
![]() Dziękuję za odpowiedź. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a co chcesz zrobić?
sesja tworzy plik na serwerze , więc jeżeli chcesz, żeby była utrzymana między przeglądarkami to się nie da edit// aaa chodziło o jedną przeglądarkę ![]() Ten post edytował tehaha 28.12.2010, 20:14:32 |
|
|
![]()
|
|
Cytat a co chciałbyś się w każdej zakładce logować od nowa? Nie chciałbym uniemożliwić logowanie na oddzielnych kartach,ale sobie już z tym poradziłem poprzez inkrementacje w sesji ,jednak jak sobie poradzić przed logowaniem na osobnych przeglądrkach???Ja zrobiłem takie coś:zainicjowałem date: w bazie danych w tym samym formacie zapisałem podczas rejestracji. - odejmuję w zmiennej $data2 bieżący czas od tego w bazie danych -jeśli odjęty czas przekracza 2 min -z updatuje się losowy hash w drugim dokumencie porównuje aktualny hash z tym zupdatowanym ,który znajduje się w bazie.jeśli spełnia warunek jest zarejestrowany. Wada jest tylko taka jak użytkownik po zalogowaniu od razu zamknie przeglądarkę to będzie musiał czekać 2min żeby się zalogować ,a co jęśli ustawie na 20,30 min.Jak to obejść ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po co chcesz tak denerwować userów?
|
|
|
![]()
|
|
Właśnie próbuje tak zrobić żeby,ich nie denerwować tylko na razie brak mi pomysłów,chcę zrobić tak aby był tylko jeden użytkownik zalogowany na jednym koncie.Pozostałe "sztuczne boty" odrzucane.Funkcja ,którą stworzyłem wywala osoby k ,oprócz tej która się pierwsza zalogowała, ale ma wadę ,z którą sobie nie mogę poradzić
![]() Ten post edytował Rid 29.12.2010, 17:01:58 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 21:53 |