![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 20 Dołączył: 19.08.2007 Skąd: Bryńsk k. Lidzbarka Welskiego (nie mylić z Warmińskim) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Wiem że niektórzy z was "bawią się" w pythonie. Ja kilka tygodni temu też zacząłem. Muszę skompilować pewien programik w pytchonie by działał z pliku wykonywalnego na Windowsie. Niestety podczas uruchomienia pliku exe stworzonego przez py2exe wywala mi do loga taki błąd: Kod Traceback (most recent call last): File "szkola.py", line 9, in <module> File "gtk\glade.pyc", line 12, in <module> File "gtk\glade.pyc", line 10, in __load ImportError: DLL load failed: Nie można odnaleźć określonego modułu. Oto mój plik dla py2exe:
A oto plik do skompilowania:
Na linuskie działa normalnie, zresztą na windowsie spod interpretatora też. Jednak z tym exe nie mogę sobie poradzić..... -------------------- Qbix Media Project - Prosty Multiplatformowy Odtwarzacz Muzyki
|
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
daawno temu sie bawiłem py2exe no i specjalista jakimś w py nie jestem, ale w includes nie powinieneś przypadkiem zawrzeć gtk, coby były odpowiednie dllki do stworzenia GUI? (nawet komunikat wskazuje ze brakuje Ci plikow z katalogu gtk)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 20 Dołączył: 19.08.2007 Skąd: Bryńsk k. Lidzbarka Welskiego (nie mylić z Warmińskim) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Plik setup.py stworzyłem na podstawie tutrialu z internetu (użycie pygtk+glade) i wydaje mi się że wszytkie dll'ki są:
Kod freetype6.dll intl.dll libatk-1.0.0.dll libcairo-2.dll libexpat-1.dll libfontconfig-1.dll libgdk_pixbuf-2.0-0.dll libgdk-win32-2.0-0.dll libgio-2.0-0.dll libglade-2.0-0.dll libglib-2.0-0.dll libgmodule-2.0-0.dll libgobject-2.0-0.dll libgthread-2.0-0.dll libgtk-win32-2.0-0.dll libpango-1.0-0.dll libpangocairo-1.0-0.dll libpangogoft2-1.0-0.dll libpangowin32-1.0-0.dll libpng14-14.dll oython26.dll zlib1.dll plus wiele bilbiotek pyc i pyd Skąd mam wiedzieć czego brakuje? Edytowałem nawet skrypt setup.py i nadal to samo......
-------------------- Qbix Media Project - Prosty Multiplatformowy Odtwarzacz Muzyki
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:28 |