![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 381 Pomógł: 12 Dołączył: 9.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam 2 problemy. Pierwszy - mam skrypt stronicowania
I chciałbym, by zamiast tego Poprzednia strona | Następna strona wyświetlały mi się numery stron, a aktywna strony była pogrubiona i na środku np. Jak jesteśmy na 5 stronie by to wyglądało podobnie do tego: ... 3 4 5 6 7 ... Oraz drugi problem, mam tam numerowanie wyników poprzez $a=$lp++; i jak mam ustawione np. wyświetlanie 10 rzeczy to mam od 1 - 10 ale jak włączam następną stronę to znów liczy mi od 1 - 10 i nie wiem jak zrobić by zapamiętywało ostatnią liczbę i do niej dodawało +1 Ten post edytował Elber 27.12.2010, 22:42:01 -------------------- GG: 564555
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na początek musisz policzyć ile masz wyników jakie zwraca Ci zapytanie i podzielić to przez liczbę wyników jakie chcesz wyświetlić na stronie, całość zaokrąglić do góry.
i w pętli for wyświetlić sobie linki do poszczególnych stron
Jeżeli chcesz żeby numerowało wyniki na stronach ze na 2 leci od 20 do 30 to
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 381 Pomógł: 12 Dołączył: 9.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli chcesz żeby numerowało wyniki na stronach ze na 2 leci od 20 do 30 to
U mnie działa tak:
A jeśli to pierwsza strona to porostu $lp=1; i w pętli
-------------------- GG: 564555
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:20 |