![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Stworzyłem sobie antyflooda przy dodawaniu komentarzy na 30s. Wygląda on tak:
Oczywiście to działa, ale nie blokuje szybkiego klikania. Tzn, wpisujesz treść komentarza i wystarczy tylko kliknąć kilka razy na przycisk dodaj i antyflood nie działa... Szukałem tego w googlach ale jedyne co znalazłem to: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=16...&pid=801073 lecz nie do końca to rozumiem. W miejsce //kod wstawiam dodawanie do mysqla a w elsie,np SPAM. I efekt jest taki, że zawsze pokazuje elsa czyli SPAM, w skutek czego nie da sie dodać żadnego komentarza... Jak mogę rozwiązać swój problem ? Pozdro. Ten post edytował Looozak 26.12.2010, 19:16:26 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no w tym linku co pokazałeś masz pokazane jak to rozwiązać,po dodaniu komentarza zapisujesz do zmiennej sesyjnej obecny timestamp, przed dodaniem komentarza sprawdzasz czy zmienna z timestamp jest ustawiona, a jeżeli jest to czy minęła określona ilość sekund(w tamtym przykładzie 15)sekund, jeżeli tak to zezwalasz na dodanie komentarza
p.s. a dałeś na początku skryptu session_start() ? Ten post edytował tehaha 26.12.2010, 20:25:00 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Racja, session_start(); nie bylo ale dodałem i dalej zawsze pokazuje elsa. Jeśli możesz to rzuć okiem na całość:
Troszkę zamotane ale chyba mniej więcej wiadomo... Aha i próbowałem też sesion_start(); na początku całego pliku. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a spróbuj tym:
radzę Ci zapanować nad tym burdelem w kodzie, bo masz 20 linijek i nie widać co się dzieje, a jak napiszesz skrypt na 500 linijek takim stylem i przyjdzie Ci potrzeba zmiany to se głowę o ścianę rozwalisz |
|
|
![]()
|
|
Super. Działa bardzo dobrze
![]() ![]() A co do burdelu to powstał teraz jak kombinowałem z tym antifloodem. Ten post edytował Looozak 26.12.2010, 21:12:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:30 |