![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2010 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam stronkę we flashu (www.frajda.pev.pl) i chcę dodać do niej wysuwane okienko facebooka okienko działa ale chowa się pod animacją. Czytałem różne fora itd. ale u mnie te porady nie działają. Użyłem wmode i z-index ale nic z tego.
Wiem że to jest brzydko i oczywiście używam oddzielnego pliku css ale wszystkiego próbowałem żeby sie udało. moja stronka tu jest spakowana stronka kto może to niech to zobaczy i spróbuje coś z tym zrobić. Mam zamiar zrobić taki efekt jak jest na demotach lub plus.pl. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nigdy się nie daje "spakowanych" stron, umieść to gdzieś to pogadamy.
![]() -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2010 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odwiedź moją stronę Proszę tu jest stronka ale w spakowanej masz od razu kod no ale kto co woli
![]() Ten post edytował adrsmo 27.12.2010, 11:24:07 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale to wina hostingu...jak dasz to na jakiś normalny hosting to nie będzie reklam i wszystko będzie ok. Skoro strona należy do firmy jakiejś tam, to chyba stać będzie by doliczyć do wydatków 100zł rocznie. Z poziomu Twojego kodowania, pewnie wszystko jest ok.
Ale możesz wymusić dla tego position:absolute albo nawet position:fixed spróbować, a z-index: 99999999 albo jeszcze więcej i może coś zadziała. Nie wiem jakie tam oni mają ustawienia, popróbować można. |
|
|
![]()
|
|
ale mi nie chodzi o te reklamy taki głupi nie jestem. To mała firma i nie chce dodatkowych wydatków. Mi chodzi o to okienko facebooka po prawej
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może na początku się zapytam czy to powinno tak wyglądać? - http://screenup.pl/?l=LW0Z5GA
-------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
|
|
![]()
|
|
Nie u mnie to wygląda inaczej. Tak wygląda strona po odpaleniu czy najechaniu na jakieś miejsce? http://screenup.pl/?l=0UBIQFP tak wygląda u mnie po załadowaniu
Ten post edytował adrsmo 27.12.2010, 11:54:52 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No przecież okienko facebook wysuwa się i cały czas jest jak tylko się :hover na to zrobi.
U mnie wygląda tak: ![]() |
|
|
![]()
|
|
http://screenup.pl/?l=1CI3MD8 u mnie jest tak po najechaniu. u ciebie ta stronka jest po lewej a u mnie na środku. dlaczego tak jest ?
|
|
|
![]()
|
|
Opera jest strasznie antybłędowa, więc coś musiałeś popsuć w kodzie.
Ale za to w Operze facebook nachodzi na Stronę, a w Firefoxie chowa się pod. Jak zmniejszyłem rozdzielczość, to jest tak jak u Ciebie, ale w Operze nawet po zmniejszeniu nachodzi tak jak powinno. W ogóle coś mi się zdaję, że namieszałeś w tym kodzie. Sprawdź dokładnie czy zamknąłeś wszystkie DIVy. Bo dziwnie sie to wszystko zachwouje. Przepuść przez Validator. Ten post edytował Damonsson 27.12.2010, 12:09:00 |
|
|
![]()
|
|
Sprawdziłem te błędy no i coś tam znalazło ale szczerze nic z tego nie wiedziałem. Wkleiłem kod z szablonu i dodałem tego diva z tym okienkiem zrobiło się mniej błędów. Może ktos teraz sprawdzić.
|
|
|
![]()
|
|
Po najechaniu na [f] - http://screenup.pl/?l=9PCKI5G
Coś namieszałeś... EDIT: W kodzie masz "</p>" aa nigdzie nie otwierasz tego <p> - to częściowa przyczyna błędów... Ten post edytował ShadowD 27.12.2010, 12:37:10 -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
|
|
![]()
|
|
OK ale już jest lepsze ustawienie strony. Jak zmniejszysz rozdzielczość 1024 768 to to wysuwane okienko powinno najechać na flasha i go zasłonić ale ono się chowa pod nim i nie wiem jak to naprawić
![]() Rozwiązałem problem. Temat do zamknięcia. Ten post edytował adrsmo 27.12.2010, 12:47:49 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:06 |