![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 544 Pomógł: 5 Dołączył: 18.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy próbie łączenia z bazą wyskakuje mi błąd:
W tej lini includuje plik który wygląda tak:
Dane są na 100% poprawne bo w innym pliku łącze się tak samo i wszystko działa. Tylko w jednym pliku nie chce się podłączyć. Pierwsza linia to właśnie łączenie z bazą więc nie ma szans żeby w kodzie było coś nie tak. Macie pojęcie o co chodzi? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam może to ci pomoże Link
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 544 Pomógł: 5 Dołączył: 18.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie pomogło. Rozumiem, że te dane mam wpisać pliku konfiguracyjnym MySQL? Nie mam do niego dostępu bo pracuje na zewnętrznym hostingu. Z tego co zrozumiałem to pokazuje się tak dlatego, że serwer MySQL znajduje się na tym samym adresie co Apache? I to akurat się u mnie nie zgadza bo serwer php i mysql są mają inne IP.
Tak jak pisałem wcześniej, najdziwniejsze jest to, że w innym pliku (a tej samej lokalizacji) to połączenie do bazy działa i nie było z nim problemów :/ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 31 Dołączył: 23.02.2009 Skąd: Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może masz błąd w danych dostępowych? Co wyświetla mysql_error()
|
|
|
![]()
|
|
Nie mam błędu w danych. Te same dane i podłączenie do bazy działają dobrze w innym pliku. Błąd jaki się wyświetla to właśnie Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2)
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 21:37 |