![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 2 Dołączył: 23.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Posiadam dwie tabele:
Kategorie: id_kategorii, nazwa Podkategorie: id_podkategorii, id_kategorii, nazwa Piszę na fw KOHANA i chcę zachować model MVC, w modelu zrobiłem sobie takie metody
Kontrolerem przekazuję sobie $rezultat jako tablicę gdy ją wyświetlę zdebugowaną to prezentuje się następująco:
Oczywiście tych kategorii jest więcej ale pokazuje tylko 2 zeby nie robic dlugiego posta, muszę je wyświetlić w trzech kolumnach i w tym jest największy problem bo żeby je wyświetlić w słupku zrobiłem takiego foreacha
Style mam zdefiniowane tak że klasa diva "columns", zrobi następną kolumnę.... Bardzo proszę o pomoc, siedze już nad tym 3 dni rece mi opadaja napisałem także funkcje która wypisuje liczby w trzech kolumnach, ale nie potrafię jej przenieść aby działała w tej tablicy kategorii i podkategorii :/ Kod function wypisz($m) { $do = ceil($m/3); for($x=0; $x<$do; $x++) { for($i=$x; $i<$m; $i+=$do) { echo $i; } echo '<br />'; } } Ten post edytował pain3hp 25.12.2010, 12:49:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:57 |