![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 3 Dołączył: 12.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
napisałem kod:
I teraz mam kilka problemów.
Ktoś mi to wyjaśni? Z góry dziękuję. ![]() Ten post edytował MadMark 24.12.2010, 21:31:38 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz dynamicznie przypisywać akcje klikalnym elementom i przekazywać im odpowiednie parametry:
Kod function openClose(id) { if(document.getElementById) element = document.getElementById(id); else if(document.all) element = document.all[id]; else return; if(element.style) { if(element.style.display == 'block' ) { element.style.display = 'none'; document.getElementById(id+'_clicked').style.display = 'block'; } else { element.style.display = 'block'; document.getElementById(id+'_clicked').style.display = 'none'; } } } //pobieramy wszystkie <a> na które będziemy klikać var a = document.getElementsByClassName('ak'); for( var i=0,al=a.length; i<al; i++ ) { //dla każdego <a> przypisujemy kliknięcie a[i].onclick = function() { var id = this.getAttribute("id").split('_')[0]; //nasze ID openClose( id ); setTimeout('openClose(\''+ id +'\')',5000); } } Wtedy LI ma postać: Ten post edytował shpyo 7.01.2011, 15:56:02 -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 06:14 |