![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich Uzytkownikow forum. Jestem tu nowy,wiec prosze o wyrozumialosc. Mam nadzieje ze zalozylem temat w odpowiednim mijescu.
Pobralem taki skrypt klona demotywatorow: http://hotfile.com/dl/57450212/00bd3db/Dem...neNapr.rar.html Chcialbym go zmodyfikowac w ten sposob, by uzytkownik mogl dodawac dwa zdjecia, ktore umieszczane bylyby na wspolnym tle, tworzac jeden 'demotywator'. W temacie php raczkuję. Przez miesiac probowalem jakos uporac sie z tym problemem,ale jakos nie bardzo mi to wychodzi. Chociaz przy okazji nauczylem sie wiele. Chcialem zapytac jak zabrac sie do modyfikowania tego skryptu? Od czego zaczac? Czy jako poczatkujacy, w ogole jestem w stanie poradzic sobie z takim problemem? Dziekuje za wszystkie podpowiedzi. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Chętnie Ci pomożemy, ale "pomożemy" a nie zrobimy za Ciebie. Wklej kod, z którym masz problemy...
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wlasnie o pomoc mi chodzi:)
doszedlem do wniosku ze z dodawaniem zdjec laczy sie kilka dokumentow i tak naprawde nie wiem w ktorym musze zrobic poprawki. Probowalem w sumie we wszystkich ale nic mi nie wyszlo: glowny plik to:
funkcja add:
Ponadto jest jeszcze dlugi plik o nazwie "upload",ale nie wiem czy jest on niezbedny. Probowalem to kopiowac, dodawac podobna funkcje add2 itp. ale nie przynioslo to skutku. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 21 Dołączył: 28.11.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Chcialem zapytac jak zabrac sie do modyfikowania tego skryptu? Od czego zaczac? Czy jako poczatkujacy, w ogole jestem w stanie poradzic sobie z takim problemem? Chętnie Ci pomożemy, ale "pomożemy" a nie zrobimy za Ciebie. Wklej kod, z którym masz problemy... NAUCZ SIĘ CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM, A POMÓC TO CHYBA TRZEBA TOBIE -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ze zrozumieniem nie umiesz czytac chyba Ty. Jezeli nie masz nic tworczego do dodania to nie zabieraj glosu. Twoja zale, krzyki i mysli bładzace gdzies w intelektualnym brodziku naprawde nikogo nie interesuja. Zaznaczylem w pierwszym poscie ze nie wiem od czego zaczac i chcialbym by ktos mnie naprowadzil.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zacznij od znalezienia odpowiedzialnego pliku.
Znajdziesz go w adresie paska przeglądarki (może to być plik albo akcja przekazana GETem typu ?action=add). -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślę, że raczej chodzi tu o samo includowanie wielu plików, na to nie ma rady, choć można przy dobrym IDE podejrzeć fragment pliku, w którym funkcja/klasa się znajduje i przejść do tej deklaracji.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 314 Pomógł: 44 Dołączył: 12.11.2010 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro wiele się nauczyłeś to powiem ci tak... łatwiej będzie ci to napisać od nowa(przynajmniej ja bym tak zrobił) sam się dopiero uczę ale zauważyłem ze jak mam napisać skrypt od nowa to łatwiej mi przychodzi niż edycja czyjegoś,dodatkowo dokładnie wiesz jak ma wyglądać cel.. tylko zaplanuj czynności.Żeby nie było ze ci nie pomogę to ci napisze jak ja bym to rozplanował.
1.Upload obrazków. klik 2.Sprawdzenie wielkości obrazków.( biblioteka gd, getimagesize etc. klik ) 3.Skalowanie(if większy od x etc... skaluj jeśli jest mniejszy zrób jakiś padding albo coś... potem znowu gd.) 3.Najłatwiej otwórz sobie tło pod całego "demota" i nałóż najpierw pierwszy obrazek potem na "nałożony" nakładasz następny.. 4.zapisujesz do pliku,dodajesz wpis do bazy etc. No jak widać po mojej rozpisce to nie taki trudny ten skrypt..(z moimi kiepskimi umiejętnościami prawdopodobnie mógłbym go zrobić.. chociaż używałbym pomocy wujka google z 20 razy. Dziękuję za uwagę mam na dzieję że pomogłem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie tak jak napisał ~Mephistofeles zainstaluj dobre IDE z podpowiadaniem składni i nie będziesz miał problemów, co gdzie się znajduje. Przytrzymujesz ctrl lub shift i klikasz na dany obiekt i od razu otwiera się właściwy skrypt z definicją klasy. Polecam eclipse lub netbeans.
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Dziekuje za wszytskie porady. Z tego co zrozumialem zalecacie pisanie skryptu od nowa,tak? obecnie korzystam z programu php designer.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziekuje za wszytskie porady. Z tego co zrozumialem zalecacie pisanie skryptu od nowa,tak? obecnie korzystam z programu php designer. Jeśli chcesz/musisz zrobić jakiekolwiek poprawki w skrypcie, którego kodu nie rozumiesz, to najlepiej byłoby, żebyś napisał od nowa swój własny skrypt, podpatrując przy tym, w jaki sposób ktoś inny podszedł do problemu. Przynajmniej się czegoś nauczysz. Inna sprawa to kwestia tego czy masz czas na pisanie od nowa. -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
A edycja tego skryptu to bardzo skomplikowana sprawa? Nie mozna w miare prsoto napisac nowa funkcje np add2? Zmieniajac kilka parametrow?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 31.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kamiel911 czy wiesz jak w tym skrypcie zmienić tytuł tak aby zamiast tekstu widniał obrazek, tu daje przykład o co mi chodzi http://xxx.host4u.pl/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 23:21 |