![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 5 Dołączył: 24.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
widzialem podobny temat, ale nie do konca znalazlem w nim rozwiazanie
mam nastepujacy problem. w panelu admina do przechodzenia po plikach uzywam sesji i wszystko dziala, jezeli kolejne pliki sa ladowanie w stylu a href='kolejnyplik.php' natomiast jezeli uzywam ?zmienna=dsasd&zmienna2=fsfd to sesja dziala do momentu dojscia jakby do docelowego miejsca. jak klikam w menu na inny link to juz nie dziala :/ nawet jak klikne na ten sam co wczesniej 2 raz. co mam zrobic? konieczny kod php? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 560 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2003 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tak srednio cie rozumie postaraj sie dokladniej napisac o co ci chodzi albo pokaz chocailaz fragment kodu gdzie ladujesz te linki i jak sie do sesji odwolujesz
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 5 Dołączył: 24.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to mam zasadniczo w kazdym pliku oprocz tego w ktorym przypisuje sesji to "cos"
[php:1:9785cac02a]<?php session_start(); if($_SESSION['ident'] != 'cos') { print ("brak dostepu"); } else... ?>[/php:1:9785cac02a] tutaj link ktory sprawia dalej problem. [php:1:9785cac02a]<?php $current=$menu; echo(" <a href='ladmin.php?menu=$current&id=oczekujacy'>Oczekuj±cy ($oczekujacy)</a><br> ?>[/php:1:9785cac02a] laduje mi sie to id oczekujacy i fajnie, ale jak chce wybrac inna pozycje z menu to juz zonk. tak samo jak po raz drugi klikne na to oczekujacy (ktore sie za 1 razem zaladowalo) |
|
|
![]()
|
|
w sumie moge dac linka do tego, ze pokazac problem
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 560 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2003 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to pokaz ten link
PS jest takie cos jak edycja postu ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Not Found
The requested URL /panel/turniejeadd.php was not found on this server. o ten blad ci chodzi?? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
nie nie, tam nie ma wielu plikow jeszcze. kliknij na Turnieje->oczekujacy i sproboj potem wybrac inna istniejaca pozycje w menu, np to samo oczekujacy
|
|
|
![]()
|
|
wiec moze za kazdym razem dawc sesiion_start() sprawdzaj najpierw czy zmienna sesyjna ident istnije (isset($_SESSION['ident'])) i jesli nie to wtedy otwieraj sesje a jesli istnije to czytaj z sesji bez session_start
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
kasowalem wczesniej session start z plikow i bylo tak samo. one sa w sumie includowane, wiec sesja powinna na nich pozostac
z moich obserwacji wynika, ze sesja znika z pliku glownego ktory to wszystko trzyma czyli ladmin.php |
|
|
![]()
|
|
rozwiazanie bylo prozaiczne. przy odczycie z bazy danych jedna zmienna nazywala sie tak samo jak zmienna przekazywana w sesji
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 269 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sory ze odgrzebuje stary temat,a le ostatnio miałem identyczny problem. Pół nocy nie spałem az wymysliłem, że to musi byc wina takich samych nazw zmiennych albo harakiri popełnie /na szczescie była I opcja/
Jak cos tworze lubie wiedziec czemu tak jest. Czy w w manualu albo w kursach php jest cos na temat zmiennych sesyjnych i pozostalych wykorzystywanych w kodzie ? |
|
|
![]()
|
|
o moj temat
![]() tu nie chodzi o zmienne sesyjne czy jakiekolwiek inne. problem ten w zasadzie wystepuje tylko przy register globals ON bo tylko w takim przypadku zmienna z sesji bedzie dostepna jako $zmienna, czyli tak jak inna zmienna np gdzies w programie. przy register globals OFF juz tak nie bedzie. najlepiej zawsze izuwac $_GET, $_POST, $_SESSION i problemow nie bedzie ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 269 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak temta sprzed ponad 2 lat wiec miłe zdziwienie autora zrozumiałe :-)
Testuje skrypt na krasnalu. Mialem ten problem z nazwami zmiennych. Dodam ze stosuje wszedzie $_GET, $_POST, $_SESSION. Widocznie na krasnalu jest włączone register globals. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 00:42 |