Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP][HTML] Automatyczne aktualizowanie ?
Micchaleq
post 23.12.2010, 19:17:25
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam serdecznie,

Mam pewien problem. Napisałem sobie skrypt "fotopanel" na potrzeby allegro aby wyświetlał mi kilkanaście losowych produktów.
Problem mam jednak jeden chciałbym aby to już było w pełni automatyczne i aby się aktualizowało co np godzinę albo 30minut.

Mój skrypt działa tak :
mam plik który pobiera aktualne tranzakcie wybiera sobie losowo kilka ( tyle ile określe ) i tworzy pliki odsyłaczy oraz kopiuje zdjęcia z serwera allegro i je cały czas podmienia.

Teraz patrząc od strony klienta :
Widzi aukcje i jakiś produkt klika sobie na niego i wchodzi poprzez niego na odpowiednią aukcję. Najpierw plik z licznikiem następnie odsyłacz do konkretnej aukcji.

Myślałem czy nie warto było by w tym miejscu pośrodku zapewnić owemu klientowi możliwośc wygenerowania nowych miniaturek + linków przez odpalenie skryptu.
Jednak przemyślałem to i raczej nie bo mogła by się to skończyć przejściem do innego produktu niż zamierzał oraz długim ładowaniem strony.
Co miało by oczywiście efekt odpychający.

Widzę, że jest to mocno związane z Linuxem, ja bazuje na XP a serwer mam wykupiony na oVH

Pomyślałem więc o automatycznej aktualizacji co jakiś czas. Tylko nie mam pojęcia jak to wykonać.
ma ktoś jakąś propozycję do tego problemu?

Ten post edytował Micchaleq 23.12.2010, 20:49:52

--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:08