![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Staram się założyć stronkę z możliwością rejestracji. Poznałem dokładnie podstawową składnię funkcji mail(), jednak mam pewien problem. Na własnym serwerze(xampp) w pliku php.ini ustawiłem adres smtp do mojej poczty, na komputerze stworzyłem wyjątek dla tego portu i w moim routerze też dodałem virtual server dla portu nr 25. Mimo tego wyskakuje mi taki komunikat: Warning: mail() [function.mail]: Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set() in C:\xampp\htdocs\paliwa\rejestracja\register.php on line 41 a moja linia 41 wygląda tak:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25 Wczytaj się w ten kawałek i kombinuj gdzie popełniłeś błąd. -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Jestes pewien ze ustawiles wlasciwy adres smtp? Bo komunikat bledu nadal wskazuje na localhost.
Moze dane ustawiales w zlym php.ini? Moze nie zrestartowales serwera po zmianach? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak, restart
![]() Po zrestartowaniu wyskakuje taki komunikat: Warning: mail() [function.mail]: SMTP server response: 530-5.5.1 Authentication Required. Learn more at 530 5.5.1 http://mail.google.com/support/bin/answer.py?answer=14257 x38sm4253539bkj.1 in C:\xampp\htdocs\paliwa\rejestracja\register.php on line 41 Czy to wina podania złego portu smtp?? Jaki powinien być? 25 czy 645? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No przeciez masz napisane, ze wymagana jest jeszcze autoryzacja. Musisz podac usera i haslo do konta smtp.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No właśnie w tym problem... Pierwszy raz robię wysyłanie maili z serwera na moim komputerze...
Jeszcze raz ponawiam pytanie odnośnie tego którego portu użyć... Czy coś tutaj mam jeszcze edytować? plik php.ini
ok. już koniec głupich pytań na dzisiaj... ![]() pozdrawiam i wesołych Świąt życzę ![]() Ten post edytował Sebek26f 23.12.2010, 13:50:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 05:55 |