![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
czy mógłby ktoś wskazać błąd w poniższym kodzie? Męczę się z tym już jakiś czas i nie wiem co robię źle. Dane z bazy wyświetlają się poprawnie, obok nich wyświetlam linki edytuj i usuń. Problem polega na tym ,że po kliknięciu w edycję pojawiają mi się pobrane dane ale po kliknięciu edytuj nie są wprowadzane zmiany w bazie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
NIe sprawdzasz zadnych, zadnych bledow - nic.
Tu masz wskazowki o wyswietlaniu bledow PHP, o wyswietlaniu bledow mysql, o debugowaniu. Zastosuj sie do nich Temat: Jak poprawnie zada pytanie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy to poprawne ale sprawdzenia czy baza wyświetla błędy wykonałem w ten sposób:
Po kliknięciu na edycję nie mam żadnego komunikatu zwrotnego. Tak jakby ten fragment kodu w ogóle się nie wykonywał. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1)
Nie: $sql= mysql_query("UPDATE scrap SET technik='$autor', sprawa='$tytul', opis='$tresc' WHERE id='$id'"); a: $sql= "UPDATE scrap SET technik='$autor', sprawa='$tytul', opis='$tresc' WHERE id='$id'"; Nie kopiuj bezmyslnie ![]() 2) Miales zastosowac sie do wszystkich podanych tam porad, wlacznie z wyswietlaniem wszystkich bledow oraz patrzeniem co dostajesz (print_r i spolka) 3) Skoro nie masz komunikatu, znaczy ze tam nie dochodzi. Skoro tam nie dochodzi znaczy ze warunek: elseif(isset($_GET['wpisy']) && $_GET['wpisy']=='edytuj' && isset($_GET['id'])) nie jest spelniony edit: zobacz co natworzyles: if(isset($_GET['wpisy']) && $_GET['wpisy']=='edytuj' && isset($_GET['id'])) ... elseif(isset($_GET['wpisy']) && $_GET['wpisy']=='edytuj' && isset($_GET['id'])) Dla ELSEIF dales identyczny warunek co dla IF. No i niby jakim cudem do tego ELSEIF ma ci dojsc? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję za konstruktywne uwagi. Poprawiony i działający kod poniżej.
Ten post edytował zaworek 23.12.2010, 11:56:22 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 13:30 |