![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 1 Dołączył: 8.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wujek google sie nie sprawdza.
Jaki macie na to sposob ze jak umieszczacie na swoich stronach system komentarzy to po dodaniu tego komentarza on sie pojawil na stronie ? Zrobilem tak ale mi sie to bardzo nie podoba - chce zeby sie sama odswiezyla i zeby ja zobaczyl :/ Wolalbym zeby zamiast tego wstawic header('Location: I TU TEN ADRES'); ale znow ten blad wyskakuje header already sent - czytalem o tym ale nie rozumiem :/ Wiec jak to zrobic ? ajaxa niestety nei znam :/ JESZCZE NIE ZNAM ! ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 239 Pomógł: 20 Dołączył: 19.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
header ("Location: komentarze.php");
a plik komentarze.php powinien wygladac $komentarze=mysql_query("select koment from komentarze"); while($row=mysql_fetch_array($komentarze)) { $comment=$row[0] echo "<tr><td>$comment</td></tr>"; } Ten post edytował poli25 22.12.2010, 08:14:14 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 1 Dołączył: 8.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poli25 ale ja nie o to pytam jak pokazac komentarz to ja wiem i jak dodac tez wiem ale chodzi o dswiezenie tej strony gdzie wlasnie komentarz zostal dodany - tyle ze i komentarze i formularz znajduja sie na tej samej stronie
dlatego mam komentarze i formularz na tej samej stronie bo jesli formularz pusty to pokazuje mi informacje a jesi wyslale to pokazuje ze komentarz dodany - wiec teraz trzeba odswiezyc to jakos zeby sie pojawil komentarz na stronie :/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 239 Pomógł: 20 Dołączył: 19.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to musisz dac w header ("Location: twoja_strona_aktualna.php")
nie wiem jak Ty masz ja bym to widział tak: ktos klika dodaj komentarz i po kliknieciu przycisku dajesz wlasnie header ze swoja biezacą strona ![]() moizesz przesłac kod Ten post edytował poli25 22.12.2010, 08:49:04 |
|
|
![]()
|
|
to tylko fragment calosci CHODZI MI TYLKO O TO ZE MUSZE ODSWIEZYC ZEBY ON SIE POJAWIL BO SKRYPT DZIALA w 100% |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 20 Dołączył: 20.04.2004 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zawsze możesz użyć "AJAX-a", wtedy bez "przeładowania" strony dodasz i wyświetlisz komentarz.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
no tak jak wspomnialem na poczatku - nie znam ajaxa :/ jeszcze
|
|
|
![]()
|
|
<?php
$connect=mysql_connect('localhost','root','root'); $db=mysql_select_db("forum_php"); $komentarz = 'koment'; $czas = date("H:i:s"); $data = date("j F, Y"); $id=1; if ($komentarz) { if (empty($komentarz)) { @$blad++; echo '<p><w>Wpisz swoj komentarz ![]() } if (@$blad == 0) { if ($db) { $SQL = "INSERT INTO komentarz VALUES ('$komentarz','$czas', '$data','$id')"; $result = mysql_query($SQL); echo "<y>Komentarz dodany ![]() echo '<a href="zdjecie.php?id='.$id.'">Zobacz swoj komentarz</a>'; } else { print "Sprobuj pozniej ![]() mysql_close($db_handle); } } } p.s. ale Ty masz generowanie linku z komenatarzem do usera a nie masz nic z header Ten post edytował poli25 22.12.2010, 09:17:28 |
|
|
![]()
|
|
jasniej prosze jasniej
![]() |
|
|
![]()
|
|
nie wiem czy o to chodzi jesli wpisze ktos komentarz zeby pojaiwały sie te komentarze potem
![]() poniżej ? jesli tak to nalezy zrobic tak <?php $connect=mysql_connect('localhost','root','root'); $db=mysql_select_db("forum_php"); $komentarz = 'koment'; $czas = date("H:i:s"); $data = date("Y-m-d"); $id=1; echo "$komentarz,$czas,$data,$id"; if ($komentarz) { if (empty($komentarz)) { @$blad++; echo '<p><w>Wpisz swoj komentarz ![]() } if (@$blad == 0) { if ($db) { $sql = "INSERT INTO komentarz VALUES ('$komentarz','$czas', '$data','$id')"; $result = mysql_query($sql); $dodano=mysql_affected_rows(); if($dodano>0) { echo "dodano: $dodano"; echo "<y>Komentarz dodany ![]() echo '<a href="zdjecie.php?id='.$id.'">Zobacz swoj komentarz</a>'; } else echo 'blad przy dodawaniu pozycji do bazy'; } else { print "Sprobuj pozniej ![]() mysql_close($db_handle); } } } ?> <?php if($dodano>0) { $sql2 = mysql_query("select komentarz from komentarz "); echo "<table>"; while ($row=mysql_fetch_array($sql2)) { $k=$row[0]; echo "<tr><td>$k</td></tr>"; } echo "</table>"; } ?> lepsza wersja ![]() <?php $connect=mysql_connect('localhost','root','root'); $db=mysql_select_db("forum_php"); $komentarz = $_POST['koment']; $czas = date("H:i:s"); $data = date("Y-m-d"); $id=1; //echo "$komentarz,$czas,$data,$id"; if ($komentarz) { if (empty($komentarz)) { @$blad++; echo '<p><w>Wpisz swoj komentarz ![]() } if (@$blad == 0) { if (isset($_POST['dodaj'])) { $sql = "INSERT INTO komentarz VALUES ('$komentarz','$czas', '$data','$id')"; $result = mysql_query($sql); $dodano=mysql_affected_rows(); if(@$dodano>0) { echo "dodano: $dodano"; echo "<y>Komentarz dodany ![]() echo '<a href="zdjecie.php?id='.$id.'">Zobacz swoj komentarz</a>'; } else echo 'blad przy dodawaniu pozycji do bazy'; } } } echo"<form method='POST' action='koment.php'> Komentarz:<input type='text' name='koment'> <input type='submit' name='dodaj' value='dodaj'> </form>"; ?> <?php if(@$dodano>0) { $sql2 = mysql_query("select komentarz from komentarz "); echo "<table>"; while ($row=mysql_fetch_array($sql2)) { $k=$row[0]; echo "<tr><td>$k</td></tr>"; } echo "</table>"; } ?> |
|
|
![]()
|
|
HEJ
![]() ![]() zrobilem tak ze po dodaniu w echo pokazuje te zmienne wlasnie dodane ![]() super wszystko dziala ![]() Ten post edytował Ideal 22.12.2010, 09:55:11 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Poli25 i Ideal kilka uwag:
1) Zacznijcie używać znaczników BBCode, bo poleci ostrzeżenie 2) Tematy o headersach się walają po całym forum, więc łaskawie mógłbyś przeczytać choć kilka 3) Próbując dodać temat z headersami najprawdopodobniej dostawałeś zapewne ostrzeżenia, że temat jest już wielokrotnie na forum i były linki co oraz gdzie czytać 4) Jeśli nawet to nie pomaga to wyjaśnienie jest takie: PRZED HEADERS NIE MA PRAWA NIC BYĆ WYSŁANE DO PRZEGLĄDARKI! NAWET JEDNO GŁUPIE ECHO, PRINT CZY COKOLWIEK. W tematach gdybyś chciał to byś o tym doczytał. Tam są podane rozwiązania jak to się robi, więc pisze jeszcze raz.... Zanim znowu napiszesz, że nie rozumiesz, przeczytaj kilka razy tematy o tym, bo rozwiązanie problemu jest banalne i najprościej mówiąc polega na zbuforowaniu tekstu występującego przed headersami lub przebudowa skryptu tak, by całe operacje logiczne były na początku skryptu, a wyświetlanie dopiero na końcu. -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 02:15 |