![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zablokowani Postów: 655 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: Zagórz Ostrzeżenie: (80%) ![]() ![]() |
napisaem skrypt do logowania mniej wiecej najwazniejejsza jego czesc wyglada tak:
login.php [php:1:984db7506e]<?php if($_GET[mode] == spr) { if(!isset($_POST[login])) { echo"Nie masz dostępu do tego modułu"; } else { mysql_connect("127.0.0.1", "root", "krasnal") or die ("nie mozna polaczyc sie z baza"); mysql_select_db(rcx) or die ("nie mozna wybrac bazy"); session_start(); if($_POST['submit']) { $wyszukaj = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE login='$_POST[login]' AND haslo='$_POST[pass]'"); $wynik = mysql_num_rows($wyszukaj); if(empty($_POST[login])) { echo "nie podano loginu<br>"; } if(empty($_POST[pass])) { echo "nie podano hasla<br>"; } elseif($wynik == 1) { $_SESSION['log'] = $login; } elseif(isset($_POST[login]) && $_POST[pass]) { echo "Niepoprawne dane"; } } if($_SESSION['log']) { /*Wstwaic ID*/ echo "Witaj <b>".$_SESSION['log']."</b> na stronie !<br><a href='form_login.php?mode=a_profil&id=$id'>aktualizuj swuj profil</a><br><a href=login.php?mode=wyloguj>wyloguj</a>"; } } } elseif($_GET[mode] == wyloguj) { session_start(); unset($_SESSION['log']); echo"zostales wylogowany kliknij aby powrucic <a href=login.php>TUTAJ</a>"; } else { echo" <form action=logowanie/login.php?mode=spr method='POST'> Login: <input type='text' name='login'> Hasło: <input type='text' name='pass'> <input type='submit' name='submit' value='Zaloguj'> </form> ... ?>[/php:1:984db7506e] plik ten includuje do pliku head.inc.php, nastepnie plik head.inc.php do index.php. i tu pojawia sie problem, a nawet dwa: 1. po includzie, login.php do head.inc.php, a potem do index.php, url'e zmieniaja mi sie jak by byly z poziomu pliku index.php, czy nie da sie tego uniknac?? (ale z tym sobie poradzilem, zmieniajac po prostu url'e ) 2. w index.php pojawia mi sie jak powinien formularz do logowania z pliku login.php, i po kliknieciu na ZALOGUJ, chce zeby w razie zaogowania, formularz zmienilo, na info ze zalogowalo, a teraz zamienia mi cala strone... w czym popelniam blad ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:25 |