![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 242 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej forumowicze. Mam taki oto kod:
i teraz wyjaśniam moją sprawę. Chciałbym móc przesyłać jeden lub wiele plików do wybranego przeze mnie katalogu. Zrobiłem wypisywanie plików, ale teraz: 1. Jak umieścić to w ścieżce. Rozumiem, że to musi być w $nazwa pliku, ale czy jeszcze raz wpisywać $p = opendir... czy za pomocą funkcji, po prostu JAK? 2. Jak przesłać takim formularzem, jak wyżej podałem wiele zdjęć na raz, znaczy jednocześnie? Proszę o pomoc! Ten post edytował andrzejlechniak 22.12.2010, 00:10:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Zamiast $nazwa_pliku='pliki/'."{$_FILES['plik']['name']}"; wstaw $nazwa_pliku=$_POST['folder'].'/'.$_FILES['plik']['name'];
- zmień <select> na <select name="folder"> - przy wstawianiu plików sprawdź czy dany katalog jest prawidłowy - żeby ci ktoś czasem "psikusa" nie zrobił - ZAWSZE sprawdzaj dane odbierane od użytkownika - żeby ci ktoś czasem "psikusa" nie zrobił 2. AJAX lub IFRAME -> google "php multi upload" Ten post edytował CuteOne 22.12.2010, 05:42:47 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 242 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra, zrobiłem wg. Twoich wskazówek, tzn. podmieniłem pewne dane i próbowałem wysłać plik.jpg do wybranego przez siebie folderu i... no mam błąd: 5
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- Folder musi mieć ustawione chmode na 777
- możliwe, że będziesz musiał użyć bezwzględnej ścieżki do folderu np. /var/user/public/uploaded/ gdzie uploaded to nazwa folderu pobrana poprzez $_POST['folder'] Ten post edytował CuteOne 22.12.2010, 17:49:02 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:52 |