![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 21.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problem.
Chciałbym wyciągać newsy gdzie data równa się podanej przeze mnie... i jakoś mi nie wychodzi. Mam date w bazie w formacie rrrr-mm-dd Daje takie cos:
i nie chce mi zwrócić newsów, mimo że na pewno mam takie w bazie... jakies pomysły co robie źle? ;< |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 6 Dołączył: 23.02.2008 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problem. Chciałbym wyciągać newsy gdzie data równa się podanej przeze mnie... i jakoś mi nie wychodzi. Mam date w bazie w formacie rrrr-mm-dd Daje takie cos:
i nie chce mi zwrócić newsów, mimo że na pewno mam takie w bazie... jakies pomysły co robie źle? ;< może nie podajesz $_GET['id'] ? Poza tym. lepiej chyba tak:
A w bazie lepiej używać TIMESTAMP. -------------------- Sygnaturka comes here.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jeszcze lepiej użyć prepare i bindParam.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 6 Dołączył: 23.02.2008 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jeszcze lepiej użyć prepare i bindParam. dokładnie, ale nie dla takiego zapytania ;p nie trzeba, za dużo syfu się robi - chociaż! jak trzeba będzie dalej coś dopisać to lepiej używać prepare. W tym wypadku raczej nie jest to konieczne. KISS ;* -------------------- Sygnaturka comes here.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 21.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no wlasnie $data wychodzi poprawnie bo sobie ja wyswietlam...
nie wiem czy tu blad jest czy ten ? celowo, ale próbując
tez nie chce wyswietlac... nie wiem czemu :/ data poprawnie w formie DATE, w bazie 50razy srpawdzalem ze sa wpisy ktore moze wyswietlic, daty sa identyczne w bazie i z geta |
|
|
![]()
|
|
Kod $query = $pdo->quoteInto('SELECT * FROM news WHERE data = ?', date('Y-m-').$_GET['id']); $zapytanie2 = $pdo->query($query); $row2 = $zapytanie2->fetch(); var_dump($row2); Co wyświetla ? -------------------- Sygnaturka comes here.
|
|
|
![]()
|
|
Fatal error: Call to undefined method PDO::quoteInto() in D:\www\strona\aktualnosci.php on line 19
19 linijka to spróbowałem
i działa Ten post edytował sexigrzes 21.12.2010, 18:07:49 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ta metoda to nie jest przypadkiem z Zend Frameworka? Użyj prepare, może to armata na komara, ale warto się przyzwyczaić.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:56 |