![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 9 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Ostatnio zrobiłem sobie taką klasę do pobierania materiałów z bazy i mam problem z "podawaniem" zapytania:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat $res = $db->query($this->sql); // tu mi się wyświetli prośbę o podanie zapytania. No bo przeciez na tym etapie $this->sql nie jest ustawione. Nic wiec dziwnego ze prosi cie o te sql. ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 9 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@nospor czyli jak to powinno wyglądać
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No jesli z jakiegos dziwnego powodu konstruktor ma wykonac to zapytanie, to przekaz te $sql jako parametr do tego konstruktora.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dzięki. Oświeciło mnie. Tka to wygląda po zmianie :
Tak aby nie zaczynać nowego tematu: Mam jeszcze taki problem: Plik index.php:
Plik class.php
Chodzi o to, że wklasie chciałbym utworzyć blok ($tpl->newBlock('media'); ) dla szablonu ($tpl) ale nie mogę / nie wiem jak to zrobić. W sensie nie wiem jak przekazać $tpl Może inaczej : Czy ta się / Jak wykorzystać w klasie zewnętrzną zmienną ![]() Ten post edytował moto0095 21.12.2010, 23:05:23 |
|
|
![]()
|
|
Teoretycznie zrobiles to prawidlowo. Ale
1) $tpl = new TemplatePower('index.tpl'); Czy ten kod masz w glownym pliku czy moze w pliku includowanym 2) $tpl = new TemplatePower('index.tpl'); czy ten kod jest przed wywolaniem funkcji DrawArray a moze po? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Cytat Teoretycznie zrobiles to prawidlowo. Ale 1) $tpl = new TemplatePower('index.tpl'); Czy ten kod masz w glownym pliku czy moze w pliku includowanym 2) $tpl = new TemplatePower('index.tpl'); czy ten kod jest przed wywolaniem funkcji DrawArray a moze po? Ok, to cały plik index.php :
Ten post edytował moto0095 23.12.2010, 10:48:53 |
|
|
![]()
|
|
Jesli to nie zadziala to zrob:
Jak sie wyswietli twoj $tpl znaczy ze wszystko w porządku a ty nie umiesz uzywac $tpl. Jak sie nie wyswietli to nie wiem ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]()
|
|
Działa, ale miałem durny błąd:
W foreach miałem "this->array as $value" a potem $r plus
i działa. WIELKIE DZIĘKI I WESOŁYCH ŚWIĄT RYCZĘ ![]() |
|
|
![]()
|
|
No tak... tak to jest jak sie olewa błędy NOTICE. Tu masz napisane jak je wlaczyc:
Temat: Jak poprawnie zada pytanie Zapoznaj sie tez z innymi poradami - na pewno sie przydadzą ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 18:29 |