![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy moze mi ktos powiedzieć co robię źle. Mam kod:
I nie mogę wejść np. w adres index.php?kat=2&sala=3 ( tam powinny wyświetlić się dane na temat konkretnej sali). Mi się wyświetla ta sama strona co przed kliknięciem. Wydaje mi się, że błąd może być tu if (isset($_GET['kat']) && $_GET['kat']==$id && isset($_GET['sala']) && $_GET['sala']==$id_sali) lub elseif (isset($_GET['sala']) && isset($_GET['kat'])) bo jak wywołuję dane pobrane metoda get to wyświetla mi poprawnie pobrane dane np. Array ( [kat] => 13 [sala] => 14 ) Ten post edytował radziowie 20.12.2010, 21:41:16 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wchodze w adres http://localhost/~praca/index.php?kat=13 i wyświetla się:
Kod Array ( [kat] => 13 ) | B3 (Laboratorium Elektrotechniki i Elektroniki) | | B4 (Laboratorium Elektrotechniki i Elektroniki) | I teraz wchodzę w jedną z sal np. B3 ... (czyli http://localhost/~praca/index.php?kat=13&sala=14) i wyświetla się: Kod Array ( [kat] => 13 [sala] => 14 ) | B3 (Laboratorium Elektrotechniki i Elektroniki) | | B4 (Laboratorium Elektrotechniki i Elektroniki) | Czyli nie mogę dlaej wejść Ten post edytował radziowie 20.12.2010, 22:01:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 11 Dołączył: 1.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Tylko co? Próbuję różne kombinacje ale nic z tego nie wychodzi.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu masz literówkę, zresztą w ogóle to jakieś dziwne html'owe konstrukcje (na marginesie). Kod Array ( [kat] => 13 ) Array ( [kat] => 13 [sala] => 14 ) Jak dla mnie tablica GET działa tak jak powinna. Jeżeli to ma najpierw się opierać o kategorie, a potem uszczegóławiać to nie rozumiem: Chyba że podajesz fragment kodu. Powiedz co ma się wyświetlać dokładniej bo nie rozumiem dlaczego gdy masz w GET numer sali to nie stworzysz odpowiedniego zapytania wyciągającego dane TEJ konkretnej sali (pamiętając o odpowiedniej filtracji zmiennej pochodzącej z linku). Ten post edytował markonix 20.12.2010, 22:58:04 |
|
|
![]()
|
|
oto cały kod:
Czyli ma się wyświetlić ten kawałek kodu (tytuł sali, opiekun itd.):
Czyli jak widać dane wywołuje: $sale = mysql_query("SELECT * FROM sale;") or die(mysql_error()); oraz $pod_kat=mysql_query("SELECT id FROM category"); A następnie próbuję wejść na podstronę dzięki kodu, który podałem juz wcześniej czyli: if (isset($_GET['kat']) && $_GET['kat']==$id && isset($_GET['sala']) && $_GET['sala']==$id_sali) Macie jakąś propozycję co może być nie tak? Ten post edytował radziowie 21.12.2010, 17:41:05 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:18 |