![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2004 Skąd: z Xtrmeme Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napisłem skrypt
Skrypt składa się z dwóch plików - sonda.php i sonda.txt sonda.php to skrypt sondy, natomiast sonda.txt to plik z odopowiedziami[php:1:6daab90e30]<?php <? $pytanie="Jak masz na imię:"; $psonda="sonda.txt"; $plik=file("sonda.txt"); if($glosuj=="tak"){ $fd = fopen ($psonda, "r"); $zaw = fread ($fd, filesize ($psonda)); foreach($plik as $plik_num => $plik){ $dane=explode("||", $plik); if($odp==$dane[0]){ $przed="$dane[0]||$dane[1]"; $dane[1]++; $po="$dane[0]||$dane[1]"; $zapis=str_replace("$przed","$po", "$zaw"); $fp=fopen($psonda, "w"); fwrite($fp, $zapis); fclose($fp); echo("Twój głos został zaliczony");}}} else{ echo("<center><B>$pytanie</B></CENTER><FORM METHOD=POST ENCTYPE=multipart/form-data>"); $num=1; foreach($plik as $plik_num => $plik){ $dane=explode("||", $plik); echo("$num.<INPUT TYPE=RADIO NAME=odp VALUE=$dane[0]>$dane[0] $dane[1]<BR>");$num++;} echo("<INPUT TYPE=hidden NAME=glosuj VALUE=tak> <INPUT TYPE=SUBMIT NAME=Głosuj value=Głosuj></FORM>"); }?> ?>[/php:1:6daab90e30] Sonda.txt Zawiera odpowiedzi w postaci - pytanie||ilość głosów [quote] Jasiu||0 Stasiu||1[/quote] Tylko mam taki problem że nie dopisuje mi do pliku a to duży problem ponieważ sonda nie spełnia swojego zastoswania a oprócz tego chiałbym dodac jeszcze obcje że można głoswac co godzne oraz że szeruguje wynki od największego do najmniejszego ale nie wiem jak to poustawiać pomocy[/quote] -------------------- www.xtreme.g0.pl najlepsze radio w sieci
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Do momentu podania na PW poprawnego tematu wątku (łacznie z linkiem do tematu) zamykam.
__ Update: odblokowane i przeniesione: Skrypty -> php -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 22:08 |