![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
zrobiłem takie pole:
I teraz chcę pobrać to co użytkownik wpiszę w owe pole, myślałem że zrobię to za pomocą:
Jednak zmienna jest pusta... Proszę o pomoc. -------------------- Nie znam się na Php.
Wszystko robię metoda prób i błędów, CTR + C, CTR + V. :/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 27 Dołączył: 27.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy formularz ma zadeklarowany atrybut "method" jako "POST"?? Jeśli nie określisz jawnie wartości tego atrybutu to domyślnie przyjmowana jest wartość "GET". Więcej informacji tutaj
Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ajjj.
To może tak: Mam coś takiego: To jest chyba metoda czyż nie ? I dam Wam cały kod, przy czym zaznaczyłem te miejsca które dotyczą problemu ( // TUTAJJJJJJJ!!! ) ![]()
Wiem że taka 'kupa' kodu raczej nie jest lubiana przez programistów wiec jeżeli macie jakieś sugestię co może być dalej tego przyczyną, bardzo proszę o post. Jak widać zaminiłem POST na GET i nic to nie dało. Ten post edytował Colder 20.12.2010, 18:18:52 -------------------- Nie znam się na Php.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 27 Dołączył: 27.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli zmieniłeś wartość atrybutu "method" na POST to:
Rozdzielenie kodu najlepiej poprzez taki warunek:
ps. korzystaj z firebuga z zakładki sieć - tam widać jakie dane przesyłane są pomiędzy przeglądarką a Twoim skryptem... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Kurcze widzisz, cieszę się z odpowiedzi, tyle że ja znalazłem 'ciało' które wykonuje się gdy podanie zostaje odrzucane, potem dodałem pole aby podawać powód odrzucenia, i teraz po prostu chcę pobrać go z tej rubryki do zmiennej. Nie bardzo wiem jak to podzielić według Twojego wzoru i w sumie nie rozumiem w czym to pomoże
![]() ![]() Mój kod wygląda tak:
Linijka z zakresu: Linijka z polem w zakresie:
Pobieranie zmiennej:
Nie działa, zmienna $_POST['qqww'] nadal jest pusta. PS: Zauważyłem jeszcze że w tym pliku nie ma na początku: Jeżeli jednak dodam taki kod pojawia się bład, czy to jest przyczyną nie działającego POST ? Ten post edytował Colder 20.12.2010, 21:35:50 -------------------- Nie znam się na Php.
|
|
![]()
|
|
Nie do końca jestem pewien czy poprzez link jesteś w stanie zatwierdzić formularz do wysyłki... Starasz się to zrobić w tym fragmencie:
Cytat Spróbuj to zrobić poprzez odpowiednie inputy: Po przesłaniu formularza jesteś w stanie rozpoznać, który submit został naciśnięty poprzez odczyt wartości $_POST['submit']: 0 lub 1... Pisane z palca, ale nie powinno być błędów składniowych Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie o to chodzi
![]() Ale i tak dzięki. Muszę jednak prosić o więcej, a w zasadzie o info: form action = Co się podaję po znaku = ? Link do czego ? Bo ja to widzę, jako link do którego ma przesłać dane, i mam teraz tak:
W tym samym pliku mam:
A niżej zrobiłem taki testowy:
I zmienna jest pusta, choć jestem na linku wskazanym wyżej :/ ... Ten post edytował Colder 21.12.2010, 18:29:55 -------------------- Nie znam się na Php.
|
|
![]()
|
|
Cytat Nie znam się na Php. Wszystko robię metoda prób i błędów, CTR + C, CTR + V. :/ Po tym mogę Ci polecić tylko ten kurs. Zacznij od tego, postaraj się zrozumieć podstawy, później będziesz choć wiedział co kopiujesz.... Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 02:22 |