![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 242 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki dziwny, może głupi problem.
Mam taki oto kod:
i teraz loguje się na sesjach i wszelkich (mam nadzieję) zabezpieczeniach. Gdy jestem zalogowany, wyświetlam to: i mój problem jest taki, że nie wiem jak wydobyć dane o użytkowniku który się zalogował - tzn. chciałbym jako zalogowany np. móc zmienić swoje dane, będąc zalogowanym. Na powyższym kodzie próbowałem, ale nic, dosłownie nic mi się nie wyświetla. Może macie jakieś propozycje? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A gdzie zapisujesz do ów sesji?
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 242 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sesja nie jest zapisywana do bazy, jest tworzona na początku skryptu za pomocą session_start();
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli coś skopciłeś... daj pełen kod - bo po co nam baza danych skoro mowa jest o sesjach?
|
|
|
![]()
|
|
No dobra, o moim logowaniem to już pewnie legendy krążą na tym forum. Ale proszę. Oto ono:
Oczywiście na początku skryptu mam session_start(); PS. Moglibyście mi doradzić, co JEST TU nie tak (i ew. poprawki, albo przykłady jakieś), bo co i rusz jakieś z nim mam problemy. Pisałem na tym forum wiele razy o nim. Starałem się poprawić moje błędy o nim. PRZEPRASZAM wszystkich, których nie usłuchałem w tej sprawie. Ale teraz proszę Was o radę jak to poprawić. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Nie łącz kilku akcji w jednym pliku - tzn. zaloguj i wyloguj powinny być w oddzielnych plikach [ ale to już oftopem ]
2. Staraj się nie mieszać PHP z HTML - na necie znajdziesz sporo poradników jak tego uniknąć 3. W ramach testu stwórz dwa pliki loguj.php i sprawdz.php loguj.php
sprawdz.php Powinieneś się domyślić czego brakuje w twoim skrypcie Ten post edytował CuteOne 20.12.2010, 00:42:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 10:40 |