![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 11 Dołączył: 2.03.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Straciłem mnóstwo kilowatogodzin na zabawę z tym ichniejszym API i już sam nie wiem gdzie się zwrócić o pomoc.
Co mam: Użytkownik przy tworzeniu newsa ma możliwość zaznaczenia checkbox'a "Opublikuj na facebooku", które ma za zadanie pojawić na jego stronie (nie ścianie) daną wiadomość. Po jego zaznaczeniu pojawia się pole w które wpisuje treść wiadomości na facebooka. To działa pięknie ładnie, synchronicznie, ale tylko i tylko wtedy (<=>) gdy jest uprzednio zalogowany na konto z tą aplikacją. Jeśli jest zalogowany na inne konto, dzieje się nic w postaci przekierowania go na jego (aktualnie zalogowanego profilu) ścianę. Jeśli nie jest zalogowany na żadne konto, przekierowuje go na "login page". Po poprawnym zalogowaniu przekierowuje go z powrotem do strony z dodawaniem newsa. Kod który mam obecnie:
Wszystkie funkcje i zmienne działają poprawnie, ale jak widać są normalne przekierowania które chcę przekonwertować na popupa. Co chcę zmienić: Chcę się pozbyć wszelkich synchronicznych przekierowań, ponieważ user traci wtedy wszystko co wprowadził, a wiem jak to może wściec (czyli JS SDK musi być zastosowany). Przy byciu zalogowanym na inne konto prosiłbym o zrobienie popupa z logowaniem, tak jakby nie był wcale zalogowany (autowylogowanie czy coś) - poza tym proszę spojrzeć na drugą sprawę niżej. Próbowałem coś rozkminić z JS testowo, aby przy kliknięciu w link pojawiło się okienko logowania
Pojawia się malownicze okienko: ![]() Druga sprawa - ta aplikacja ma być dostępna tylko i wyłącznie dla jednego konta - jeśliby próbował się zalogować na inne konto ma odrzucić, tudzież nie wiem co. Są jakieś ustawienia prywatności aplikacji? Przy logowaniu fajnie by było gdyby automatycznie login był wypełniony i tylko hasło było żądane. Przekopałem google (nawet jakieś niemieckie fora), pytałem na ich forum, pytałem wszędzie, przeczytałem całą dokumentację - nie ogarniam że tak to powiem. Give 'em a cziken. Jeśli ktoś chce to mam całe 20zł które mogę dać za całkowite wykonanie tego czegosia. Dziękuję. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:59 |