![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę głupio jest mi pytać o rzecz tak banalną na forum, gdyż siedzę w tworzeniu stron dość długo.. mam jednak problem, którego ani ja, ani znajomi - nie potrafimy rozwiązać.
Więc tak: stworzyłem layout, oparty oczywiście na divach. W standardowym przybliżeniu wszystko wygląda dobrze, jednak gdy stronę się powiększy i przesunie w prawo, niektóre elementy po prostu są niewidoczne, obcinane. Doszedłem już do faktu, iż po prostu obszaru diva w tym miejscu już nie ma. Dzieje się to przy poniższych elementach: #main { background-image:url('images/logobg.gif'); background-repeat:repeat-x; min-height:400px; background-color:#222222; } #kreska { background-image:url('images/hrbg.gif'); height: 10px; } logobg.gif to obrazek 1x400 zawierający gradient, a hrbg.gif to obrazek 2x2 zawierający kratkę. Próbowałem z width:100%, width: auto, width: 100% dla elementów w których te divy się znajdują, display: block, display: inline, position ze wszystkimi atrybutami. Próbowałem też wiele innych rzeczy, których już nie pamiętam. ![]() Właściwie wykluczyłem (ale mogę się mylić) wpływ innych elementów znajdujących się obok. Byłoby to możliwe dla diva o id="kreska", gdyż znajduje się on w dwóch innych divach i może być przez nie w jakiś sposób blokowany. Div z id="main" znajduje się jednak bezpośrednio w <body>. Dziękuję za doczytanie postu do końca i proszę o ewentualną pomoc. ![]() PS. Szukałem w googlach, a z samym problemem męczę się już kilka godzin. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 11 Dołączył: 1.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
podaj gg to Ci postaram się pomóc bo mało z tego kumam
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 11 Dołączył: 1.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rozwizanie najwyzej wkleje pozniej tutaj.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 08:26 |