![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2010 Skąd: Wolsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chciałbym połączyć mój serwer z baza danych. jak to zrobić?
adres mojej strony: www.casey.xaa.pl |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 7 Dołączył: 5.08.2009 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A twój hosting nie udostępnia Ci phpmyadmina czy czegoś podobnego, wydaje mi się ,że każdy hosting ma coś takiego więc się zainteresuj.
-------------------- "Istnieją dwa sposoby projektowania oprogramowania. Można napisać je tak prosto, że w oczywisty sposób nie będzie w nim niedoskonałości; można też uczynić je tak skomplikowanym ,że nie będzie w nim żadnych oczywistych niedociągnięć.Pierwsza metoda jest znacznie trudniejsza." C.A.R Hoare
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2010 Skąd: Wolsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tak, oczywiście ze ma baze danych, ale chodzi mi o to jak połączyć to wszystko co mam na serwerze z bazą danych, tak aby moja baza mogła współpracować z moim serwerem ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skryptem łączysz się z bazą danych i wykonujesz potrzebne operacje, zapoznałeś się chociaż z jakimś podstawowym kursem? bo trochę dziwne pytanie
|
|
|
![]()
|
|
nie, znam tylko HTML
![]() i teraz chcę uczyć się php i MySQL dlatego zadałem pytanie ponieważ chcę zrobić strone opierająca się na PHP + MySQL ale nie wiem jak zrobić aby moja baza danych współpracował z moim serwerem.. np w skrypcie phpbb by przemo gdy wgra się forum na serwer to później trzeba w formularz wpisać nazwe bazy, haslo, uzytkownika i inne dane a utaj robie od 0 więc dlatego pytam jak sie połączyc z bazą danych |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 7 Dołączył: 5.08.2009 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie pytaj o takie podstawy ,bo tego jest od groma na necie i we wszelakich książkach ,ale niech Ci będzie ,aby połączyć się z bazą w skrypcie umieszczasz :
resztę sobie doczytaj Ten post edytował Robert1985 19.12.2010, 16:43:35 -------------------- "Istnieją dwa sposoby projektowania oprogramowania. Można napisać je tak prosto, że w oczywisty sposób nie będzie w nim niedoskonałości; można też uczynić je tak skomplikowanym ,że nie będzie w nim żadnych oczywistych niedociągnięć.Pierwsza metoda jest znacznie trudniejsza." C.A.R Hoare
|
|
|
![]()
|
|
Kod $db = new mysqli('nazwa serwera','nazwa użytkownika','hasło','baza'); ale gdzie mam to wstawić? |
|
|
![]()
|
|
W skrypcie php który będzie korzystał z bazy danych
-------------------- "Istnieją dwa sposoby projektowania oprogramowania. Można napisać je tak prosto, że w oczywisty sposób nie będzie w nim niedoskonałości; można też uczynić je tak skomplikowanym ,że nie będzie w nim żadnych oczywistych niedociągnięć.Pierwsza metoda jest znacznie trudniejsza." C.A.R Hoare
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie zrozum mnie źle, ale zamiast zaczynać od zadawania bez sensownych pytań, zacznij od podstawowego kursu, tu masz całą listę kursów Temat: linkiKursy dla poczatkujacych, bo przy znajomości jedynie html i tak nie zrozumiesz tego co tu ludzie piszą, musisz opanować podstawy, wszystkie takie kwestie jak łączenie się z bazą i podstawowe operacje znajdziesz w kursach dla początkujących, powodzenia
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:18 |