![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
mam problem z pewna kwestia otoz gdy utworze classe ktora wrzuca mi plik na serwer nie wiem jak odwolac sie do niego(raczej do jego nazwy) w klasie dziedziczacej ktora ma go przetwarzac np.stworzyc do niego miniaturke).Ciezko mi sie przestawic ze strukturalnego gdzie tworzylem nazwe - tworzylem plik o takiej nazwie nastepnie ta sama zmienna z nazwa uzywalem w calym skrypcie a tutaj parent::action(); wywoluje ta funkcje ponownie (ponownie tworzy nazwe o innym lancuchu znakow). Teraz pytanie moje brzmi jak przeslac utworzona nazwe $this->name do clasy b w niezmienionej formie?
pzdr |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zacznijmy może od tego, co to do cholery jest jakaś "classa"? Brak polskich znaków jest jeszcze do przeżycia.
I odsyłam do manuala, fragment dot. dziedziczenia - http://php.net/manual/en/language.oop5.inheritance.php - bo kompletnie nie zrozumiałeś założeń owego dziedziczenia. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety niewiele mi pomógl manual..czy dałbyś rade przedstawić po krótce jak powinno to wygladać?
z góry dzięki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to źródło dużo potężniejsze niż manual: klik (możesz w frazie dodać "php", ale nie ma to większego znaczenia).
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 23:00 |