![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 1 Dołączył: 18.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam posiadam kod, który powinien dodawać 90 dni od danej daty pobranej z bazy i mam to tak rozwiązane:
Męczę się z tym kodem i nie mogę sobie z nim poradzić ;/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 1 Dołączył: 10.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Nie wiem czy tym postem pomogę, ale zaproponuję inne podejście do sprawy. Ja daty przechowuje w tej samej formie co zwraca funkcja time(); czyli liczba sekund od któregoś roku, nie pamiętam bo to nie istotne. Nie ma problemu by tą liczbę zamienić na date jest do tego odpowiednia funkcja nie pamiętam jak się nazywa, ale na pewno w dokumentacji php przy opisie time() znajdziesz tą funkcję. Jeśli potrzebujesz do danej daty dodać 90 dni to wystarczy do tej wartości dodać tyle sekund ile trwa 90 dni. I po sprawie. Ja bym to zrobił w taki sposób. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym to zrobił w taki sposób. i właśnie to zrobił ~Wicepsik ![]() strtotime zamienia dzisiejszą datę +90 dni na format timestamp unixowy (liczba sekund od 1980r), a następnie podaje tą liczbę jako argument funkcji date, która to zamienia liczbę na dzień, miesiąc i rok ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 1 Dołączył: 18.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wicepsik, dzięki
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 18:20 |