![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 1 Dołączył: 19.11.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, mam dość dziwny problem. Chciałem wpisać w pasku url kod js, który coś robiłby na stronie, ważne było, żeby w tym kodzie odwołać się do pliku tekstowego znajdującego się na moim komputerze. Nie wiem jednak jaką ścieżkę dostępu ustawić w takim przypadku. Da się takie coś zrobić?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 72 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś takiego powinno zadziałać: file:///C:/twojplik.txt
-------------------- Nawet świnka może wejść na drzewo kiedy jest chwalona :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 1 Dołączył: 19.11.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Miałem tak jak mówisz i mnie nie działało, ale potem się zorientowałem, że w kodzie mam błąd i dlatego nie działało.
![]() Kod <script src="http://localhost://eb.js"></script> Z kolei kod pliku eb.js jest następujący: Kod function getXMLHttpRequest() { var request = false; try { /* * Przeglądarki: Firefox 2, Opera 9, IE 7 */ request = new XMLHttpRequest(); } catch(err1) { try { /* * Przeglądarka: IE 6 */ request = new ActiveXObject('Msxml2.XMLHTTP'); } catch(err2) { try { /* * Przeglądarka: IE 5 */ request = new ActiveXObject('Microsoft.XMLHTTP'); } catch(err3) { request = false; } } } return request; } var r; r = getXMLHttpRequest(); function processResponse() { if (r.readyState == 4) { if (r.status == 200) { alert( 'XML z serwera: ' + r.responseXML.getElementsByTagName('tekst')[0].childNodes[0].nodeValue ); }; }; } function getText() { alert('sss'); r.open('GET', 'tekst.xml', true); r.onreadystatechange = processResponse; r.send(null); } Sprawdzam i rzeczywiście taki kawałek kody został dopisany. Dlatego próbuję wywołać funkcję getText() w ten sposób java script:getText(), jednak nie zostaje ona uruchomiona. Z czego to może wynikać? Ten post edytował dark_root 19.12.2010, 11:06:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 20.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pisze się razem "java script:(kod)"
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 03:44 |