![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
W kontenerze div#left mam kilka menu (joomla, każde ładowane dynamicznie). Chcę zmienić tło div#left w zależności od tego jakie menu się wyświetli. Stworzyłem taki skrypt w jquery (plugin zgodności z jquery jest):
Nie wiem, gdzie tutaj jest błąd. Normalnie tło #left nie jest ustalone. Skrypt działa dziwnie, bo zmienia tylko 2 pierwsze menu, a każde następne ma kolor 2-ego menu... w ie7 działał tylko do czasu, jak miałem tylko 2 menu ustalone, potem w ogóle przestał wyświetlać skrypt... widzicie jakiś błąd? Składnie jest przecież identyczna. Próbowałem też z takim zapisem warunku: if if($('ul').attr('class') == 'menu1') {}; ale też to nic nie dało... Z góry mówię, że odpada nadawanie tła każdemu menu w cssie... Dzieki. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 872 Pomógł: 94 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie powinno byc Może występować samo background. ? Co do błędu przypuszczam że będzie to budowanie na if'ach, jeden warunek został już spełniony i dalej już ci nie pójdzie. Spróbuj na CASE zrobić albo wyrzuć else if i daj same if'y. Powinno pomóc. Ten post edytował Vercio 28.12.2010, 14:14:09 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 22:43 |