![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 242 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam prosty problem, jak za pomocą <input type="checkbox" /> można zmienić lub usunąć rekord (lub dwa, lub więcej na raz). Mam teraz tak, że za pomocą linku <a href=""> a chciałbym zmienić pole 'wyswietlenie'. Załóżmy, że jest ustawione domyślnie na '0' - tzn. wyświetlanie na stronie jest tylko gdy ma status '1'. Gdy ma '0' nie widać go. Lub jak usunąć za pomocą pola checkbox?
Tutaj mam mój dotychczasowy kod usuwania danych:
Co powinienem tutaj zmienić? I czy jest możliwość masowego użycia pola 'checkbox' ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 242 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Średnio mi to pomogło, może wyjaśnię jeszcze raz o co mi biega. Mam taki wygląd w panelu administracyjnym:
id -- nazwa -- opis -- usuń | publikuj -- edytuj i chodzi o to, aby te przyciski usuń | publikuj były jako akcja <input type="checkbox" /> i za pomocą tego mogły się dziać określone akcje, czyli np. jak zaznaczam w polu (checkbox) usuń i zaznaczam jako button 'usuń' aby te zaznaczone elementy prowadziły do konkretnej akcji. Jak mam łącze index.php?id=osoby&id_osoby (po kliknięciu na usuń po zaznaczeniu na polu typu checkbox), aby za pomocą łącza usuwały się dane. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował CuteOne 18.12.2010, 17:55:07 |
|
|
![]()
|
|
Napisałem coś takiego:
Wyświetlanie danych z bazy:
jeśli 'tak' - to ma być pole po sprawdzeniu pola checkboxem. A dodaję tak:
I teraz jest taki problem, że jak dodaję to mam wynik 'tak' ale gdy odświeżę stronę (znaczy jeszcze raz załaduję, ale bez ponownego przesyłania formularza to zawsze mam 'nie'). Czemu? PS. Dodam tylko, że pole $wiad_tak ma TYLKO informować czy ma być wyświetlona wiadomość czy nie Ten post edytował andrzejlechniak 19.12.2010, 17:39:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 19:30 |