Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> could not start apache2.2 service on Local ....
jacobson

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Czesc, mam taki problem. Zrobilem format calego kompa... zdazylem zainstalowac apache, php i mysql nic wiecej nawet przegladarki innej. Po probie uruchomienia Apache2.2 service w services.msc pojawia mi sie komunikat:
Windows could not start the Apach2.2 service on Local Computer
Error 1067: The process terminated unexpectedly

Czy ktos wie moze jak to naprawic ? ... np mysql service normalnie sie uruchamia... :/
Z gory dzieki za pomoc
Go to the top of the page
+Quote Post
_olo_1984

-----

jaki windows ? Na sam początek usuń modyfikacje z httpd.conf które ustawiałeś dla php - zobacz czy także nie startuje. Może to być jakaś błędna komenda.
+Quote Post
darko

-----

Zajrzyj do loga oraz uruchom narzędzie diagnostyczne, które czyta pliki cfg. apache'a i w przypadku błędu zwraca jego przyczynę (nie pamiętam jak to narzędzie nazywa się pod windowsem, w każdym razie znajdowało się w lokalizacji apache'a).
// edit
sprawdź też czy nie masz już jakiejś usługi uruchomionej na porcie 80 (inny serwer? Skype? wirus? lub jakaś inna usługa?) można to zrobić nawet online lub z poziomu cmd (komendy nie pamiętam, bo nie korzystam już kilka lat z windowsa);

Ten post edytował darko 16.12.2010, 20:30:06
+Quote Post
Mephistofeles

-----

Masz Skypa?
+Quote Post
jacobson

-----

nie nic nie zdazylem zainstalowac. Jezeli chodzi o plik config to zmienialem tylko folder docelowy htdodcs na inny a tak to wszystko zostawilem tak jak bylo a to z tym narzedziem diagnostycznym to nie probowalem... i nie wiem do konca o co moze chodzic (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

EDIT:
Juz wiem co bylo nie tak.... troche zaniedbalem instalacje php w ktorym zamiast folderu apache/conf dalem samo apache. Po zmianie tego wszystko sie odpalilo (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Ten post edytował jacobson 16.12.2010, 20:54:01
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 24.08.2025 - 18:59