![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2010 Skąd: Nowa Dęba Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
moja tabela składa się z pól: id, data, czas, ip w pliku index.php jest zapytanie, które dodaje każde wejście na stronę, dodajac date, czas i ip wchodzacego chce napisac 2 zapytania, ktore beda liczyly; pierwszy wszystkie wejscia w danym dniu, drugie; unikalne wejscia w jednym dniu (po adresie Ip) pierwsze zapytanie liczy wszystkie wejscia w danym dniu. natomiat nie wiem co dopisac w drugim zapytaniu tak aby liczylo po adresach IP tzn jest 5 wejsc z jednego adresu a liczy tylko raz. pomoze ktos? Ten post edytował slawo 15.12.2010, 21:01:58 -------------------- zpodziemia.pl - największa baza dobrych nielegali w POLSCE!
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
DISTINCT albo GROUP BY.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2010 Skąd: Nowa Dęba Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli jak powinno wygladac 2 zapytanie bo cos mi nie chce dzialac :/
hmm dobrze kombinuje? cos nei dziaala Ten post edytował slawo 15.12.2010, 22:15:31 -------------------- zpodziemia.pl - największa baza dobrych nielegali w POLSCE!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat hmm dobrze kombinuje? cos nei dziaala "Bo tak". -- ani Twoje zdanie nic konkretnego nie mówi, ani moje. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
no przeciez napisalem kod powyzej. no niby pokazuje mi adresy bez powtarzania ale nie wiem jak je zliczyc;/
dalej nie dziala. co tu jest zle? -------------------- zpodziemia.pl - największa baza dobrych nielegali w POLSCE!
|
|
|
![]()
|
|
Ale co oznacza dalej nie działa? Kod ja widzę, ale co robi nie tak...?
D'oh... -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
aaa o to Ci chodzi sorry nie skumalem... ten kod pokazuje wynik 1. a takich adresow jest akurat 5, ktore sie powtarzaja.
-------------------- zpodziemia.pl - największa baza dobrych nielegali w POLSCE!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
wpisalem to w phpmyadmin i taki wynik:
![]() http://wgrajfoto.pl/pokaz/img1210/ip968d.jpg Ten post edytował slawo 16.12.2010, 11:42:49 -------------------- zpodziemia.pl - największa baza dobrych nielegali w POLSCE!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Bingo, czyli wyniki są poprawne. Teraz śmigasz do mysql_fetch_assoc, patrzysz na pierwszy przykład, interesuje Cię tylko zawartość między while... a zamykającym } i na tej podstawie wypisujesz sobie zwrócone dane na stronce. Proste? No pewox!
|
|
|
![]()
|
|
ale ja nie chce zeby mi pokazalo tak:
adres ip - ile wejsc inny adres ip -ile wejsc jeszcze inny ip - ile wejsc.. a moim przypadku na strone weszlo 10 roznych adresow i chce napisac takie zapytanie aby wynik byl 10. -------------------- zpodziemia.pl - największa baza dobrych nielegali w POLSCE!
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:42 |