![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 12 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: WL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcja implode nie działa nie wiem czemu ;/
błąd: Warning: implode() [function.implode]: Invalid arguments passed Ta funkcja implode jest w pętli while($row = mysql_fet....), a całość jest funkcją. Ten post edytował szmerak 15.12.2010, 05:49:51 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 20 Dołączył: 30.11.2010 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Hey ;]
Błąd mówi wyraźnie co jest nie tak - podałeś zły argument do funkcji. Jako drugi argument do funkcji podałeś tablicę z indeksem, tylko co ma Ci wtedy implodować? Drugi argument musi być tablicą, a nie jednym z jej elementów. Cytat z mauala: Cytat implode — Join array elements with a string Pozdrawiam, mmica -------------------- "Imagination is more important than knowledge, because knowledge is limited." ~Albert Einstein
<?php $var = array('foo', 'bar'); ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 12 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: WL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki już działa.
Następny problem jest ;/ tym razem chyba z kodowaniem znaków ;(
Mam tutaj funkcję do zamiany polskich znaków. Mam zamiar na podstawie tego stworzyć przyjazne linki zmienną $dzielnik przesłać przez get. I potrzebuje do tego usunąć Polskie znaki lecz ta funkcja nie usuwa. Kodowanie na stronie mam utf8 a do bazy A tak przy okazji da się zrobić dynamiczną tablicę zależną od ilości słów? Ten post edytował szmerak 15.12.2010, 11:56:53 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 20 Dołączył: 30.11.2010 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Hey ;]
To Cię powinno zadowolić ;] (trochę sformatowałem): Jeżeli wszędzie będziesz się trzymał UTF8, to nie będzie problemu - u mnie skrypt działa ;]. Pozdrawiam, mmica -------------------- "Imagination is more important than knowledge, because knowledge is limited." ~Albert Einstein
<?php $var = array('foo', 'bar'); ?> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 14:52 |