![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem ze skryptem który będzie uruchamiał serwer z rzędu www. Próbowałem zrobić to przez system oraz exec ale żaden z tych sposobów nie zadziałał. Proszę o pomoc przy rozwiązaniu tego problemu. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 59 Dołączył: 24.04.2010 Skąd: London Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a może tak co dokładnie ma uruchamiać?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
normalnie uruchamiam serwer komendą w terminalu, która wygląda tak:
Kod ./serwer mój kod wygląda tak: przez system():
przez exec:
i żaden z powyższych sposobów nie uruchamia serwera ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 59 Dołączył: 24.04.2010 Skąd: London Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
nie działa Twój sposób
![]() masz może jakiś inny sposób? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Pokaż najpierw, jak próbowałeś.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
próbowałem zainstalować to shh2 w systemie ale wywala mi, że nie ma takiego pakietu ;/
udało mi się uruchomić serwer w taki sposób:
ale skrypt się tak jak by zacina i kończy swoje działanie wtedy gdy program zakończy swoje działanie. jak temu zapobiec? zainstalowałem ubuntu i zrobiłem tak jak radził lord2105 ale nadal serwer nie uruchamia się tak jak chce ;/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
niestety nic się nie zmieniło
![]() skrypt wciąż oczekuje na zakończenie działania serwera aby wyświetlić logi ;/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
@mls
Twój sposób zadziałał świetnie. ![]() Teraz pozostała mi tylko kwestia pobrania pid uruchomionego procesu. Macie może jakieś sposoby? doradźcie jak tego dokonać. Nie oczekuje od was gotowca tylko rady jakich funkcji lub czegoś użyć. A więc po przeczytaniu wielu poradników i manuali napisałem coś takiego:
Mój problem został już rozwiązany. Kod daje aby ktoś na przyszłość nie pisał podobnego tematu tylko żeby mógł zobaczyć jak to się robi. Dziękuje wszystkim za pomoc i zaangażowanie ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 06:04 |