|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 650 Pomógł: 16 Dołączył: 5.07.2010 Skąd: Ściśle Tajne Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam! nie rozumiem nigdy class w php bo zawsze mi nie działają (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Ściągnąłem dziś generowanie obrazków i mam taki błąd:
Kod Warning: include_once(LabChartsBar.php) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/infekhsm/domains/infek.pl/public_html/wykres/examples.php on line 2 Warning: include_once() [function.include]: Failed opening 'LabChartsBar.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /home/infekhsm/domains/infek.pl/public_html/wykres/examples.php on line 2 Warning: include_once(LabChartsLine.php) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/infekhsm/domains/infek.pl/public_html/wykres/examples.php on line 3 Warning: include_once() [function.include]: Failed opening 'LabChartsLine.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /home/infekhsm/domains/infek.pl/public_html/wykres/examples.php on line 3 Warning: include_once(LabChartsPie.php) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/infekhsm/domains/infek.pl/public_html/wykres/examples.php on line 4 Warning: include_once() [function.include]: Failed opening 'LabChartsPie.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /home/infekhsm/domains/infek.pl/public_html/wykres/examples.php on line 4 Fatal error: Class 'LabChartsPie' not found in /home/infekhsm/domains/infek.pl/public_html/wykres/examples.php on line 6 Plik examples.php wygląda tak:
Dodam że wszystkie pliki są w jednym folderze |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%)
|
include_once('./LabChartsBar.php');
include_once('./LabChartsLine.php'); include_once('./LabChartsPie.php'); zobacz na co wskazują ścieżki do plików.. a potem sprawdź gdzie trzymasz wyżej wymienione pliki |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 650 Pomógł: 16 Dołączył: 5.07.2010 Skąd: Ściśle Tajne Ostrzeżenie: (0%)
|
No właśnie nie wiem co oznacza ta kropka przed (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Wszystkie te pliki trzymam w jednym folderze "wykres" (examples.php też sie tam znajduje)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 6 Dołączył: 21.11.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
to daj
include_once('LabChartsBar.php'); include_once('LabChartsLine.php'); include_once('LabChartsPie.php'); |
|
|
|
|
|
|
|
Dalej jest to samo
http://infek.pl/wykres/examples.php |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
Pytanie za sto punktów: co z wielkością znaków w nazwach plików?
|
|
|
|
|
|
|
|
Rzeczywiście serwer automatycznie zmniejszył mi litery na małe (albo Total Commander)... Dzięki za pomoc
A czemu mi nie działa na localhoście? trzeba mieć coś włączone? Używam XAMMP`a |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
A GD masz aktywne?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Poszukaj w googlach, powiedział bym Ci, miałem coś podobnego - nie chciał mi się wygenerować obraz gdy chciałem zrobić statystyki.
''XAMPP GD - Generacja obrazków' pod czymś takim poszukaj. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 22.12.2025 - 16:20 |