![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
W trakcie pisania skryptu do zliczania otwarć maila przez użytkownika napotkałem problem. Wysyłam do użytkownika maila, który w treści posiada kod:
Skrypt open.php wygląda tak:
Jak widać ma on za zadanie dodać +1 do opens dla danego id, pobieranego z $_GET; oraz wyświetlenie obrazka gif. Wszystko działa prawidłowo jeśli skrypt wywołam w przeglądarce (dodaje +1 i wyświetla obrazek prawidłowo). W mailu natomiast, po kliknięciu przez użytkownika "Kliknij tutaj aby pobrać obrazy", obrazek wyświetla się prawidłowo, ale zapytanie się nie wykonuje. Czy ktoś ma pomysł dlaczego? Za pomoc będę wdzięczny ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 711 Pomógł: 127 Dołączył: 5.07.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To dość nieprawdopodobne
Sprawdź logi serwera czy na pewno program pocztowy pobiera obrazek i poprawnie przekazuje id. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wygląda na to, że problem występuje w Outlook Express 6. Poza tym sprawdziłem na Gmail, WP, Outlook Office i zapytanie wykonuje się prawidłowo.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 08:06 |