![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 5 Dołączył: 12.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam pytanie odnośnie sesji w Zendzie. Jak możemy pobrać sesję, która już istnieje i zmieniać jej wartości, dodawać nowe itp? Aktualnie sesja tworzy mi się samodzielnie przy wykorzystaniu Zend_Auth (?) (być może nie mam racji - tak mi się udało wyczytać, że tak się dzieje...). Jak w innej akcji mogę się odwołać do tej sesji i pobrać jakąś wartość ? Jest jakiś inny, ładniejszy sposób niż $_SESSION[cos][cos] ? Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest, możesz odwoływać się do pól instancji klasy Zend_Session_Namespace za pomocą magicznych metod __get() oraz __set(), poczytaj np. tutaj
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 5 Dołączył: 12.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję za odpowiedź.
Chodzi mi jednak bardziej o to, że sesja utworzona jest w jednej akcji poprzez właśnie new Zend_Session.... Przechodzę do innej akcji i jak wtedy dotrzeć w inny sposób niż poprzez $_SESSION[] do tej sesji , która została utworzona wcześniej? Będę wdzięczny za pomoc, bowiem Googluje i nic. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 5 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Działa, super. :-)
![]() Oczywiśćie POMÓGŁ dla pomocnych ![]() Ten post edytował taro 15.12.2010, 14:28:44 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.07.2025 - 10:32 |