![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 10.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Ostatnio rozpracowuję bazę danych MyBB - jest to darmowy silnik rozbudowanego forum dyskusyjnego, ale mniejsza o to. Gdy zamieniam ręcznie i z zewnątrz wartości rekordów (za pomocą phpMyAdmin) silnik forum tego nie widzi. Dopiero gdy z poziomu silnika dokonam jakiejś akcji która ma odzwierciedlenie w zmianie jakiegoś rekordu w bazie, wówczas moje ręczne zmiany się "odkrywają". Przypuszczam że chodzi tu o jakieś "Cache" zapytań SELECT. Gdy zmieniam wartości w bazie z zewnętrznej aplikacji cache, się nie przeładowuje. Dopiero gdy robię coś za pomocą silnika MyBB ten nie zapomina o przeładowaniu cache. 1)Czy mam rację i o to może chodzić ![]() Jeśli tak to chciałem jeszcze zapytać: 2)Jak mogę z zewnątrz przy pomocy phpMyAdmin lub całkiem programistycznie (z poziomu kodu PHP) przeładowywać wlaśnie te cache!!?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. tak, to cache na poziomie aplikacji
2. poszukaj w configu aplikacji, tam powinno byc ustawienie cachu -------------------- śmieszne obrazki
Kryzys: Ser jem spleśniały, wino piję stare i samochód mam bez dachu.. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 10:54 |