![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 281 Pomógł: 3 Dołączył: 8.06.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witajcie mam strone http://www.xxx/xx/xx po wejściu na nią tworzy nam się wygenerowane zdjęcie oczywiście strona ma nagłówek image/png więc jest na niej tylko zdjęcie i nic więcej (galeria w php)
mam drugą stroonkę z takim kodem :
i tu się zaczyna problem gdy mam np.
wszystko działa bez problemu ale gdy zdjęcie jest generowane na stronie jest przysłowiowy klops ![]() Wiecie może jak rozwiązać taki problem ![]() Pozdrawiam ! np jak pobrac w php ten obrazek : http://gimpuj.info/avatar/index.php?user=jestem%20super -------------------- Cokolwiek zostanie upuszczone na uklad elektroniczny, spadnie zawsze tam gdzie wyrzadzi najwiecej szkody.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 711 Pomógł: 127 Dołączył: 5.07.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie działa poprawnie:
GD Version bundled (2.0.34 compatible) FreeType Support enabled FreeType Linkage with freetype FreeType Version 2.1.9 Ten post edytował cycofiasz 12.12.2010, 23:40:11 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 281 Pomógł: 3 Dołączył: 8.06.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i wyswietla ci sie normalnie obraz ? u mnie jest pusty bialy ekran...
-------------------- Cokolwiek zostanie upuszczone na uklad elektroniczny, spadnie zawsze tam gdzie wyrzadzi najwiecej szkody.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 711 Pomógł: 127 Dołączył: 5.07.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, zapisany obrazek wyświetla się poprawnie. Sprawdź czy w ogóle pobiera Ci dane z zewnętrznych serwerów, np file_get_contents i file_put_contents
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 872 Pomógł: 94 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a najlepiej na poczatku pliku umiesc linijke
i zobacz, czy nie ma jakichs bledow |
|
|
![]()
|
|
jeśli wyświetlam samo zjdęcie jest ok problem pojawia się gdy chce zrealizować dalszą część skryptu czyli wyszukiwanie koloru piksli o określonych współrzędnych:
gdy jest normalny plik . wszystko png wszystko działa bez problemu ;/ musi byc jakas rOznica pomiedzy tymi zdjęciam imoze w strukturze zapisu... ------------------------------ ok problem rozwiązany... pomyliłem się w kodzie w momencie kiedy żaden kolor piksla nie zgadzał się z wartościami zdefiniowanymi skrypt pomijał pewne kroki ehh prosty a zarazem głupi błąd POZDRAWIAM I DZIĘKUJĘ ZA POMOC ! Ten post edytował marcus753 13.12.2010, 17:43:18 -------------------- Cokolwiek zostanie upuszczone na uklad elektroniczny, spadnie zawsze tam gdzie wyrzadzi najwiecej szkody.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 08:07 |