![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm.. ostatnio zacząłem się bawić cURLem i teraz chciałbym za jego pomocą wypełnić formularz (metoda post). W internecie nie znalazłem wiele na temat tej biblioteki. I teraz mam dwa problemy. Oto co udało mi się napisać do tej pory:
Zmienne $l i $h są z mojego posta, ale mają one wypełniać posta z innej strony. No i co? To, z tego co się naczytałem powinno wypełnić formularz postem, no ale nie wiem co dalej. Czy on jest wysłany w ogóle? I teraz jak sprawdzić, co wyświetliło się w kolejnym etapie formularza (po naciśnięciu submita)? No i jeszcze jedno, jeśli strona z której korzysta cURL rozpoczęła sesję, to jak ją zakończyć? Z góry dzięki za odpowiedź, a pytania takie banalne(?), ponieważ nic nie mogłem znaleźć konkretnego na temat moich problemów. Ten post edytował cestis 12.12.2010, 21:05:06 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. to co ma być dalej....
2. aby formularz został prawidłowo wypełniony w POSTFIELDS musisz wpisać wszystkie dane [nawet te z typem hidden (<input type="hidden" name="ukryty_input">)] 3. niektóre skrypty sprawdzają czy submit został wciśnięty więc i to musisz zawrzeć w POSTFIELDS ps. wpisz w google "curl post"... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 02:24 |