![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 239 Pomógł: 32 Dołączył: 10.03.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam problem, dotyczące pobieranie plików jpg, mianowicie nie wiem jak sprawdzić poprawność danego pliku próbowałem sprawdzać to na dwa sposoby pierwszy to przy pomocy filesize ale funkcja zwraca błąd "Warning: filesize() [function.filesize]: stat failed for" drugi sposób to getimagesize ale zwraca "[function.getimagesize]: could not make seekable" mam pobrać z innej strony pliki jest ich okolo 1000 maja wielkość ok 30kb i teraz nie wiem jak zrobić do tej pory sprawdzałem plik czy jest poprawny, pobierałem go i obrabiałem (crop itd), ale może jest jakis bardziej efewktywny sposób bo mój popierwsze niedziała po drugie nie jest chyba optymalny. Jakies sugestie? :]
KOD:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 31 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Pobierasz kod strony w którym są obrazki
2. Pregiem przelatujesz przez kod i wydzielasz interesujące Cie obrazki A potem: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=18958 Nie wiem czy oto dokładnie Ci chodziło ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 239 Pomógł: 32 Dołączył: 10.03.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie, ja wiem jak zapisac wszystko działa poprawnie z tymże niektóre pliki, które mam pobrać są błedne albo puste albo cos innego jest popsute w nich i chce je wyeliminować podałem jak je sprawdzam wyżej ale to wywala błedy i nie wiem jak to zorbić aby działało
![]() Ten post edytował Lord 12.12.2010, 13:57:26 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 31 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jakie błędy wywala ?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 59 Dołączył: 24.04.2010 Skąd: London Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
podaj pelne tresci bledow...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
..."filesize ale funkcja zwraca błąd "Warning: filesize() [function.filesize]: stat failed for..." drugi sposób to getimagesize ale zwraca "[function.getimagesize]: could not make seekable"...
Podałem w pierwszym poście potem są już linki do obrakzów i numer linii ale to chyba jest nie potrzebne :-) Warning: filesize() [function.filesize]: stat failed for http://..../_004.jpg in /home/.../pobierz.php on line 000 Ten post edytował Lord 12.12.2010, 16:42:26 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 59 Dołączył: 24.04.2010 Skąd: London Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj wklepać w przeglądarce adres do obrazka z treści błędu i zobacz czy sie wyświetli, być może ścieżki do obrazków są złe
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
spróbuj wklepać w przeglądarce adres do obrazka z treści błędu i zobacz czy sie wyświetli, być może ścieżki do obrazków są złe Własnie chodzi o to że obrazki są błędne i chodzi o napisanie funkcji która będzie te błędne obrazki odrzucała, bo jak jest poprawny obrazek to wszystko działa. Chodzi mi o to jak sprawdzić czy dany obrazek jest ok. próbowałem to sprawdzić tymi dwoma funkcjami i ona nie dają mi odpowiedzi na to, ale same wywalają błędy takie jak podałem. W jaki inny sposób mogę to sprawdzić, aby je odrzucić bo googlowanie nie dało mi odpowiedzi ![]() obrazki są ustawione chyba przez htaccess bo przeglądarka nie zwraca 404 a pokazuję pustą stronę lub jest obrazek ale z jakiegoś powodu błędny. Może jakoś da się sprawdzić czy dana funkcja zwraca błąd i na tej podstawie odrzucać? Ten post edytował Lord 12.12.2010, 17:16:21 |
|
|
![]()
|
|
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:29 |