![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 11.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam stronkę w html i znalazłem na necie fajny formularz w php wkleiłem wszystko wygląda ok. Gdy na moim mailu sprawdzam wiadomości to w mailu z phpscript mam wszystko oprucz treści wiadomości ponizej wyswietlam sktypt:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To strasznie fajnie, ale oprÓcz tego, co napisałeś - niewiele wynika. Ogólnie znajdowanie i "wklejanie" skryptów z netu najczęściej tak właśnie się kończy. Nie wiesz, co, gdzie, jak ,dlaczego itd. Polecam lekturę i zgłębienie następujących tematów (do wyszukania):
- filter_var - preg_replace - dlaczego warto używać wszędzie kodowania utf-8? - wysyłania wiadomości e-mail via smtp - dlaczego nie korzystamy z funkcji mail() oraz dlaczego nie polecamy sprawdzać, co zwraca? ps. co Ci przyjdzie z tego, że skrypt w Twoim mniemaniu działa, jeśli go nie rozumiesz i nie jesteś w stanie nanieść niewielkich poprawek, chociaż przyznam, że wrzuciłbym to do kosza. -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2008 Skąd: Kołaczyce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod jest masakryczny...
W skrypcie masz zmienną $email_tresc, a w funkcji mail() używasz $message, oto błąd. -------------------- :)
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 11.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja w ogóle nie znam php ale potrzebuje formulaza czy poprawił by mi ktos albo napisal lepszy?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 59 Dołączył: 24.04.2010 Skąd: London Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
Ale ja nie chce uczyc sie php potrzebuje tylko formularz
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 59 Dołączył: 24.04.2010 Skąd: London Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
no wlasnie ten byl z google wyzej ktos napisal ze z google zazwyczaj beda do smieci. moze szybko ktos kto zna sie na php by go przerobil zeby dzialal
Ten post edytował bwiecek 12.12.2010, 13:10:21 |
|
|
![]()
|
|
Cytat Kod jest masakryczny... W skrypcie masz zmienną $email_tresc, a w funkcji mail() używasz $message, oto błąd. i tu kolega sie myli...
Pod ta linijka:
daj: i zobazc co pokaze sie na ekranie podczas wysylania emaila... -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
i tu kolega sie myli...
Pod ta linijka:
daj: i zobazc co pokaze sie na ekranie podczas wysylania emaila... wyskakuje mi cos takiego array(5) { ["email_user"]=> string(13) "bwiecek@wp.pl" ["email_temat"]=> string(10) "final test" ["email_tresc"]=> string(10) "final test" ["email_nick"]=> string(2) "ft" ["send_to_me"]=> string(1) "1" } Wiadomość wysłano! co zrobic? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mail wysyłasz ze swojego PC czy z serwera?
ps. w header chyba brakuje MIME-Version: 1.0 ? podmień to:
na to:
jeżeli coś się spieprzy:
Ten post edytował CuteOne 12.12.2010, 17:54:12 |
|
|
![]()
|
|
Wyszedł z serwera. "ps. w header chyba brakuje MIME-Version: 1.0 ?" - nie znam sie
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 02:05 |