![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 34 Dołączył: 21.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Jak poniższe z KO2 wykonać w KO3?
Cytat Database_Exception [ 1064 ]: Something is wrong in your syntax obok '.`000000) ) * cos( radians( lat ) ) * cos( radians( lng ) - radians(0`.`000000) ' w linii 1 [ SELECT `cities`.* AS `( 6371 * acos( cos( radians(0`.`000000) ) * cos( radians( lat ) ) * cos( radians( lng ) - radians(0`.`000000) ) + sin( radians(0`.`000000) ) * sin( radians( lat ) ) ) ) AS distance`, `cities`.* FROM `cities` ORDER BY `distance` ASC LIMIT 3 ] 2. Oraz czy jedynym rozwiązaniem jest zaśmiecenie pliku kolejnym routingiem aby nie było przecinka w url przy paginacji gdy nie ma miasta? (gdyby zamiast , było / to by problemu nie było [wycina wielokrotne / ?], ale musi być przecinek)
@UPDATE Do drugiego wymyśliłem coś takiego:
Ale tu z kolei zaśmieciłem sobie akcje śmieciowym argumentem. ^^ Ten post edytował nmts 11.12.2010, 21:14:33 -------------------- Free Web Tools - narzędzia dla programistów, webdeveloperów i specjalistów seo...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 872 Pomógł: 94 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu jest wszystko, a dokladnie tu. Co do drugiego pytania moj routing wyglada tak:
i nie kombinuj za bardzo, bo to jest bardzo prosta sprawa. U mnie akurat nie jest to dla strony, tylko dla typu wiadomosci i jej id |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 34 Dołączył: 21.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie traktuj ludzi jak debili. Select nie działa, bo pakuje wszystko w ``. Widocznie w dwójce było inaczej ale nie chce mi się sprawdzać. Chyba, że chciałeś coś innego mi zaproponować.
phpion przyzywam Cię. ^^ Drugi problem też za bardzo nie zrozumiałeś, ale z nim nic się nie zrobie - ukośniki są łatwiejsze od przecinków - od tak. -------------------- Free Web Tools - narzędzia dla programistów, webdeveloperów i specjalistów seo...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
phpion przyzywam Cię. ^^ Hehe, stosujesz jakiś przekaz myślowy czy co? Sęk w tym, że w tym przypadku nijak nie pomogę - nie korzystam z KO3. Spróbuj napisać na forum polskiego supportu Kohany. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 872 Pomógł: 94 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie traktuj ludzi jak debili. Select nie działa, bo pakuje wszystko w ``. Widocznie w dwójce było inaczej ale nie chce mi się sprawdzać. Chyba, że chciałeś coś innego mi zaproponować. Chcialem Ci zaproponowac popatrzenie do dokumentacji, tam wszystko jest napisane. Co do drugiego problemu w Twoim kodzie byl przecinek, zrozumialem, ze chcesz okosnik, to podalem Ci przyklad jak mozna to zrobic. A jak to nazwales "zasmiecenie" bootstrapa jest jedynym rozwiazaniem, ew. mozesz utworzyc sobie oddzielny plik z regulkami i dolaczac go do bootstrapa.@edit: Do tego podpowiem (co jest napisane w dokumentacji, tylko trzeba przeczytac), ze aby uzyc jakiejkolwiek funkcji w zapytaniu sql trzeba dany fragment zapytania przepuscic przez metoda expr(). Wszystko jest na stronie, do ktorej link podalem. Tu przyklad
Powyzsza metoda zwroci ilosc uzytkownikow. I nie traktuje Cie jak idiote, chcialem Ci pokazac zrodlo wiedzy o kohana 3, ale przeciez nie musisz z niego korzystac i mozesz meczyc sie z tym sam. Ten post edytował lukaskolista 13.12.2010, 14:25:19 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 01:22 |