![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebuję w pewnym skrypcie dodatkowo uruchomić obcą procedurę za pomocą np. include, albo czegokolwiek innego (płatność sms). Czy możliwe jest wykonanie tego obcego kodu w ten sposób, żeby do niego nie przekazać żadnych bieżących zmiennych, ale jednocześnie, żeby te zmienne przywrócić przed kontynuowaniem reszty ?
Realne czy abstrakcja ? M -------------------- Serwery gier, Serwery Teamspeak, Serwery wow - wszystko co może potrzebować rasowy gracz.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 59 Dołączył: 24.04.2010 Skąd: London Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprecyzuj bardziej swój problem bo jak na razie dla mnie to pomieszanie z poplątaniem...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi o sandbox? Nie jestem pewien, ale sprawdź czy eval + file_get_contents nie załatwi sprawy.
Chwila szukania: http://php.net/manual/en/runkit.sandbox.php Ten post edytował Mephistofeles 11.12.2010, 20:47:00 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprecyzuj bardziej swój problem bo jak na razie dla mnie to pomieszanie z poplątaniem... Chodzi o to, że ten kod obsługujący płatność sms sam z siebie pracuje poprawnie - nie potrzebuje do działania żadnych danych. Odkryłem jednak, że jeśli np. przed jego wykonaniem jakakolwiek zmienna $_POST zawiera specyficzne znaki, to ten kod odmawia posłuszeństwa..... kicha. Próbuję ominąć ten problem, jak się nie da, to oleję go i wybiorę coś innego, ale chciałbym to odpalić. M -------------------- Serwery gier, Serwery Teamspeak, Serwery wow - wszystko co może potrzebować rasowy gracz.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 59 Dołączył: 24.04.2010 Skąd: London Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i tak do końca nie wiem co masz na myśli, ale możne przechowywać zmienne które są ci potrzebne w sesji?
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:13 |