![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 10 Dołączył: 7.01.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam tabelke elementami, w tabelce jest przycisk "X" do usuwania pozycji, po kliknieciu "X", ma sie pojawic okienko z zapytaniem "Czy na pewno chcesz usunac?" powiedzmy cos takiego chce aby w momencie wywolania del_step1() pod kursorem pojawialo sie to okienko z pytaniem znalazlem cos takiego
wszystko fajnie, tylko musialbym to przypisac do kazdego wiersza tabeli i nie ma miejsca na moje id - dzieki ktoremu bede wiedzial jaki element zostal klikniety Daloby sie zrobic tak, aby to funkcja del_step1() pobierala pozycje kursora? - brakuje mi e. Ten post edytował Kamil Pietrzak 11.12.2010, 14:37:53 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jest jakis opcja w jquery która pokazuje pozycję diva na ekranie w osi x i osi y. do tego jest opcja draggable i jakis warunek ze jakis div ciągle "lata" za twoim kursorem czyli jest ciągle "podniesiony" do tego ustawić jego brak widoczności, on będzie latał za kursorem, nie będzie przeszkadzał, a przy okazji będzie wskazywał nam pozycję DIVa czyli naszego kursora
![]() -------------------- allebhp.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 10 Dołączył: 2.02.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zawsze możesz przypisać dowolne inne właściwości do tagów, np. wszystkim buttonom nadaj klasę "delete-button" i potem wywołujesz:
Kod $('.delete-button').click(function(e){ alert(e.pageX+', '+e.pageY); }); Żeby wiedzieć który element został kliknięty masz dwa wyjścia: w funkcji będącej handlerem dla eventu zawsze znajduje się zmienna this, zawierająca element który został kliknięty i albo jakoś na podstawie jego samego określisz co chcesz usunąć, albo do buttona możesz dopisać id np. i potem w JS odwołać się do niego za pomocą Kod $(this).attr('elementId') --- edit Wystarczyłoby w sumie dać Pierwszy argument funkcji to zmienna właśnie e zawierająca m. in. pageX i pageY Ten post edytował aart3k 11.12.2010, 23:49:52 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 05:21 |