![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 9.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Nie wiem specjalnie jak opisać mój problem, tak więc przedstawię go na przykładzie.
Mam zmienne $CostamX i $CostamY do których przypisane są liczby. Następnie w formularzu z listy wybieram np. Costam. Costam z formularza sprowadzam do zmiennej $Nazwa ($NAZWA=floatval($_POST['LISTA_1']);) I tutaj mam pytanie. Jak zrobić aby do zmiennej NAZWA dodać na końcu X bądź Y? (Tak, aby w efekcie powstała zmienna $NAZWAX, czyli po podstawieniu $COSTAMX). Chodzi mi o samo dodanie tej literki na koniec. Proszę o pomoc :) Ten post edytował vbig 10.12.2010, 16:53:01 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 9.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@CuteOne: Wybacz ale widząc kod nie wiem czy zrozumiałeś pytanie (nie mówie tego obraźliwie, sam bym go nie zrozumiał, a przeglądajac kod który dałeś to nie wiem specjalnie czy jest on mi w stanie pomóc, ale mogę się mylić...)
@Flashdev: Niestety nie działa. Pokażę kod, bo chyba troche nagmatwałem ![]()
Zmiennych jest dużo więcej, dlatego chciałbym, aby współrzędna wybrana w formularzu była zwyczajnie zamieniana na nazwę z formularza z X'em na końcu... Ten post edytował vbig 10.12.2010, 17:20:33 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@CuteOne: Za taki kod powinno się obcinać kolejne palce u stóp.
@vbig: Jeżeli potrzebujesz mieć dynamiczną nazwę zmiennej - na 99.9% coś zrypałeś, bo takich sytuacji być nie powinno. Powinieneś użyć tablicy: Oczywiście powinieneś dodać sprawdzanie czy wartość indeksy "x", "y" z tablicy _POST mają prawidłowe wartości i czy w ogóle istnieją. Ten post edytował Crozin 10.12.2010, 17:34:12 |
|
|
![]()
|
|
wszystko działa
![]() Dziękuję za pomoc i można zamknąć ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 14:32 |