![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 1 Dołączył: 13.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
Potrzebuję zaimportować sobie z plików XML Głównego Urzędu Statystycznego miejscowości przypisując je do odpowiednich powiatów (gmin nie potrzebujemy), a powiaty do województw. Poradziłem sobie z przypisaniem powiatów do województw, ale nie wiem jak skojarzyć miejscowości z odpowiednim powiatem. Czy ktoś już próbował to zrobić? Zauważyłem, że mają w plikach jakoś dziwnie przypisane numery, np. w pliku TERC.xml można znaleźć takie wpisy:
Wygląda to jakby dwa powiaty miały ten sam numer Id. A może to nie jest Id? Wszystko wygląda tak, jakby z tych danych tworzyli drzewo. Próbowałem zaimportować wszystkie miejscowości (z pliku SIMC.xml) stosując taki myk: Tabelka powiatów:
dwie ostatnie kolumny to wartości z XML. Importując miejscowości porównywałem z tymi wartościami. Efekt - wrzucone ponad 100 tyś. miejscowości, część pominięta ze względu na nie odnalezienie rekordu w tabeli, a większość zaimportowanych miejscowości jest źle przypisana do powiatów. Co robię źle? EDIT: Już wiem. Wystarczyło podczas kojarzenia miejscowości z powiatem brać pod uwagę nie tylko Id powiatu, ale również Id województwa. Ten post edytował Walian 10.12.2010, 13:08:32 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 22:00 |