![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 0 Dołączył: 21.01.2010 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę o sprawdzenie poprawności kodu
a czy zamiast tego co jest wyżej można zrobić tak:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. NIE KRZYCZ
2. poczytaj sobie o MVC i rozdzielaniu kodu html od php. 3. jeżeli kod się wykonuje poprawnie to jest poprawny ![]() 4. mysql_connect i mysql_select_db zamknij sobie w jakiejś funkcji bo jak Ci się zmieni hasło do bazy danych to 2 mln miejsc będziesz musiał zmienić. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skąd masz $kto? Filtrujesz to? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 0 Dołączył: 21.01.2010 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$kto jest to nr zależny od użytkownika który się zaloguje a mam jeszcze pytanie na temat mysql_close, do tej pory robiąc skrypt gdy łączyłem się z bazą i odczytałem to co mnie interesowało zamykałem połączenie ale były problemy i błędy, a gdy teraz z wszystkich skryptów wykasowałem mysql_close wszystko świetnie działa i nie ma problemów z połączeniami więc czy może zostać bez mysql_close? Ten post edytował adi456 10.12.2010, 15:36:21 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Cytat Używanie mysql_close() nie jest zwykle konieczne, ponieważ nie stałe linki są automatycznie zamykane na końcu wykonywania skryptu. Źródło: mysql_close |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat 2. poczytaj sobie o MVC i rozdzielaniu kodu html od php. MVC? To jest zbyt skomplikowany wzorzec wymagający jakiejś tam wiedzy - w dodatku jego użycie jest sensowne tylko w nieco bardziej rozbudowanych aplikacjach. Zresztą jego implementacja jest poza zasięgiem OPa. Co do rozdzielenia HTMLa i PHP - jak najbardziej tak.Co do tematu: mysql_*()? , <font />? Mamy prawie 2011 rok, a Ty używasz reliktów zapomnianej już przeszłości. Co do pierwszego: PDO, co do drugiego: CSS |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze mówiąc nie czytałem dokładnie przyklejonych tematów, ale może (jeśli tego nie ma
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 21:43 |