![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 2 Dołączył: 10.03.2005 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problem:
posiadam formularz uploadu pliku:
gdy wgrywam małe pliki wszystko jest ok. Natomiast gdy próbuje wgrać plik większy niż dyrektywa upload_max_filesize pliki php.ini do dostaje komunikat: Warning: POST Content-Length of 136122945 bytes exceeds the limit of 134217728 bytes in Unknown on line 0 Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent in ... w tym momencie gubią się wszystkie zmienne z $_POST, które były również wysyłane. Nie pomaga dodanie na początku skryptu kodu:
gdyż błąd występuje zanim strona się załaduje. Jak można przechwycić tego typu wyjątek? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może porównaj plik z ustawioną przez Ciebie dyrektywą i po prostu nie rób uploadu kiedy obie wartości ze sobą się nie zgadzają.Porównaj wartości value.
Ten post edytował Rid 9.12.2010, 23:00:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 2 Dołączył: 10.03.2005 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może porównaj plik z ustawioną przez Ciebie dyrektywą i po prostu nie rób uploadu kiedy obie wartości ze sobą się nie zgadzają.Porównaj wartości value. Nie rozumiem tej rady. Jak mam porównać ten plik jeszcze przed uploadem? Nie wiem też w jaki sposób odwołać się do upload_max_filesize z pliku php.ini. Proszę o dokładniejsze wyjaśnienie jak sobie z tym poradzić. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 35 Dołączył: 21.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozumiem tej rady. Jak mam porównać ten plik jeszcze przed uploadem? Nie wiem też w jaki sposób odwołać się do upload_max_filesize z pliku php.ini. Proszę o dokładniejsze wyjaśnienie jak sobie z tym poradzić. ini_get() Dodatkowo używanie tego w formatkach jest bezcelowe - i tak browsery to olewają. -------------------- flexiCMS v2 [|||||||+--] 75% done
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:43 |