![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam bazę danych o nazwie 2 z tabelą"dane_ z_ tabeli". W tabeli mam 4 rekordy.
chcę aby wyświetlało mi je na stronie tylko wtedy, kiedy pole WYNAGRODZENIE1 nie jest puste po zastosowaniu poniższego kodu, wyświetla mi wszystkie rekordy niezależnie od pola wynagrodzenie1. Gdzie mogłem zrobić błąd?
Taki mam wynik NAZWA WIEK MIASTO DZIELNICA WYNAGRODZENIE Joanna 19 Kraków krowodzrza 10 Katarzyna 10 Szczecin kaszuby 15 Maciej 19 Warszawa krowodzrza Anna 24 Wrocław grzegórzki Z kolei gdy zmienię selecta na: $zapytanie = 'select nazwa, wiek, miasto, dzielnica, wynagrodzenie1 from dane_z_tabeli where wiek=19'; wynik zwracany jest poprawny Ten post edytował marcinkooter 9.12.2010, 13:53:03 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 78 Dołączył: 4.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawdopodobnie w polu wynagrodzenie1 nie masz nulla, tylko pusty ciąg znaków, a to nie to samo.
Sprawdź, czy kolumna wynagrodzenie1 nie ma przypadkiem ustawionego NOT NULL i podaj jakiego jest typu. Spróbuj, nawet ręcznie w bazie dać UPDATE ... SET NULL WHERE..., a później sprawdź sobie ponownie wyniki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 21:10 |